Синовете на Пол Маккартни и Джон Ленън се обединиха за съвместен сингъл

  • Сподели:
Синовете на Пол Маккартни и Джон Ленън се обединиха за съвместен сингъл

Новият сингъл, озаглавен "Primrose Hill" по името на парк в северен Лондон, от който се открива панорамна гледка към града, беше обявен от Джеймс Маккартни в Инстаграм преди четири дни. Към снимката, на която е заедно с Шон Оно Ленън Джеймс написа: ''Развълнуван съм да споделя най-новата си песен, написана в съавторство с моя добър приятел Шон Оно Ленън.''

Сестрата на Маккартни - Мери, професионален фотограф, също участва в популяризирането на сингъла, като заснема кратки клипове на брат си, който свири на пианото си.

Луксозното северно лондонско предградие Примроуз Хил се намира на един хвърлей разстояние от градския парк Риджънтс и известния пазар в Камдън Таун.

Маккартни, роден в семейството на Пол и Линда Маккартни през 1977 г., издаде два солови албума през 2013 г. и 2016 г. ''Primrose Hill'' следва издаването на солов сингъл по-рано тази година - ''Beautiful''. Преди това той е писал песни в съавторство с баща си и е свирил с него в албуми като прочутия ''Flaming Pie'' от 1997 г.

''Трудно е да се сравняваш с Бийтълс", казва той в интервю за Daily Mail през 2013 г. "Започнах да свиря под псевдоним, защото не исках хората да знаят кой съм. Трябваше да си изкарам прехраната като музикант и да изчакам, докато имам добър набор от песни и за момента, в който и аз, и музиката ми ще сме готови. Не исках да седя на едно място.''

Оно Ленън също извайва своя собствена музикална кариера след ранните си участия в албумите на майка си Йоко Оно. Той се присъединява към алтърнатив групата Cibo Matto, която след това го подкрепя - заедно със сина на Ринго Стар - Зак Старки - за дебютния му албум ''Into the Sun'' през 1998 г. Ленън продължава да си сътрудничи с различни изпълнители като Албърт Хамънд младши, Soulfly, Марк Ронсън и Jurassic 5, и издава още солови творби, както и филмови сценографии.

Виж още