Борба с двойна брадичка: как да постигнете ясен овал на лицето

  • Сподели:
Борба с двойна брадичка: как да постигнете ясен овал на лицето

Акцентът е върху брадичката: красива, модерна, постигната с упорит труд.

Нова треска обхвана света - хиляди жени се оплакват от така наречения ''синдром на темпоромандибуларната става'' (TMJ), като повечето от тях правят това, за да им предпишат инжекции с ботокс в областта на челюстта. Очевидно отпускането на напрегнатите мускули на челюстта намалява напрежението върху зъбите и предотвратява тяхното износване, а също така придава на лицето по-дефиниран контур. Но за да постигнете перфектната челюст, ботоксът е само началото. Сред най-ефективните методи лекарите посочват още конци, липосукция и... професионален ръчен масаж.

Повдигане с конци
Пластичният хирург, експерт по естетично подмладяване, д-р Георги Чемянов е убеден, че за жени на възраст над 30 години, с умерени възрастови промени, повдигането с нишки Aptos може да бъде ефективно решение на проблема с ''двойната брадичка''. ''На тази възраст вече има известен спад в тургора на кожата, така че е важно деликатно да се стегне тъканта. И знаете ли, това не само ще ''извая'' идеалния овал, но и ще удължи младостта, предотвратявайки по-нататъшно разтягане и влошаване на ситуацията. Самата процедура се извършва без нито един разрез, под местна анестезия и ви позволява да се ''върнете на работа ''почти веднага. С тази техника се изключват възпаления, хематоми и синини. Използвайки четири дълги нишки (общата дължина е около метър), лекарят създава така наречения ''хамак'' в тъканите, който е закрепен с абсорбируеми конуси, които действат като ''котви''. Този дизайн фиксира добре формата на брадичката и я държи от три до пет години без никаква корекция. В бъдеще, ако е необходимо, можете да ''коригирате'' ситуацията, като използвате същите нишки. В случая говоря за нерезорбируем полипропиленов материал. Ако пациентът планира да се подложи на тази или онази пластична операция, тогава могат да се поставят резорбируеми конци, от които след около две години няма да има следа.''

Комбинация от лифтинг и липосукция
''За тези, които имат проблеми в областта на брадичката, които са доста очевидни и са свързани не само с промени, свързани с възрастта, но и с натрупване на излишни мазнини, можем да препоръчаме комбинация от липосукция и повдигане с нишки'', казва Олга Данищук, хирург в клиниката Данищук. ''Този вид липосукция (отстраняване на излишната мазнина) не изисква обща анестезия. Обикновено пациентът може да се прибере вкъщи същия ден. Периодът на възстановяване е доста лесен: прилага се специална поддържаща превръзка за два до три дни. ''Драстичното отслабване'' обаче води до отпускане на кожата и изисква задължително стягане. В този случай извършваме повдигане с помощта на хирургически резорбируеми конци Happy Lift, които фиксират меката лицева тъкан в нова позиция. Но това не е всичко. В някои случаи се изисква ''суперповдигане'', особено ако пациентът е имал значително излишна мазнина в областта на брадичката. След това можете да доведете ситуацията до съвършенство с помощта на 3D мезоконци, направени от полимлечна киселина. Това изобретение на корейските лекари сега е много популярно в целия свят. След процедурата не се забелязват следи от интервенция, нишките се разтварят след 7-8 месеца и през този период в кожата активно се образува млад колаген, резултатът изглежда много органичен и естествен.''

Апаратен лифтинг на лицето
Ако ситуацията не е критична, но вече се забелязват незначителни промени в чертите на лицето, тогава лекарите често препоръчват хардуерен ултразвуков лифтинг. Под въздействието на ултразвук в дълбоките слоеве на кожата започва да се образува нов колаген, който в отговор на външен стимул постепенно се удебелява. Сред устройствата от последно поколение, насочени към решаване на подобни проблеми, е системата Ulthera. Тази машина стартира процесите на подмладяване три до четири месеца предварително и работи на ниво подкожни структури.

Друга интересна комбинация от процедури, която обещава изящен овал и безупречни линии, е комбинацията от лъчетерапия с магнитни импулси. Точно такъв режим предписа дерматологът Соня Дакар на своята звездна клиентка актрисата Гуинет Полтроу, известна, включително и с идеалния си профил. Гуинет редовно прави тази ''терапия за красота'': първоначалният курс винаги включва осем процедури, веднъж седмично, а след това задължително поддържане веднъж месечно.

Инжектирането на пълнители (препарати на базата на хиалуронова киселина), като Juvederm или Juvederm Voluma XC, в бузите и брадичката също може да помогне в ранните етапи. Това също помага за предотвратяване на преждевременното увисване на тъканите. В допълнение, Kybella, одобрено от FDA инжекционно лекарство, което специално разтваря мастните натрупвания в областта на брадичката, наскоро навлезе на пазара за красота. 

Масажни техники
Въпреки достатъчен брой апаратни и инжекционни методи за борба с ''двойната брадичка'', има мощна вълна от интерес към масажните техники по целия свят. ''Всеки, който не вярва в масажа, просто не е срещал добри ръце'', казва звездният френски козметолог, международен експерт в L’Oreal Paris, Жоел Сиоко. ''Повярвайте ми, един добър майстор може да поддържа лицето си в добра форма безкрайно дълго време. Кожата е много благодарен орган, тя обича допира. Ето защо за всеки нов крем или серум на L'Oreal Paris (особено когато става въпрос за лифтинг) разработвам специални движения, които от една страна активират вътрешните процеси в тъканите, а от друга спомагат за подобряване на резултатите от високо -технологични формули. Например, за да поддържате мускулния тонус, можете да правите прости упражнения, които отнемат много малко време. Стиснете зъби, поемете повече въздух в устата си и го преместете от едната буза към другата за 30 секунди. Тази гимнастика работи чудесно за ясен овал на лицето и подобрява тонуса. Това обаче е само домашна работа. За значително подобряване на контура на лицето е необходим пълен курс на дълбок активен масаж, насочен към работа на мускулите, подобряване на кръвообращението и отстраняване на излишната течност.''

Най-добрите процедури за моделиране на ясен овал на лицето

1. Скулптурен и букален масаж на лице по метода на Joelle Siocco

Цялата процедура продължава около час и всъщност се състои от най-легендарния масаж, който се прави с арганово масло. Козметологът Кристина Зирянова от Института за красота Le Colon учи при самата мадам Siocco в Париж. След кратка и приятна загрявка започва същинското скулптуриране, при което са важни не само силата и редуването на техниките, но и скоростта на движение на ръцете. Всичко заедно задава изключително динамичен ритъм и създава усещане за интензивна съвместна работа. Зоната на яката е добре разработена, а шията, пряко свързана с лицето и нуждаеща се от активиране на всички процеси, е изпъната. Постепенно се движи отдолу нагоре, майсторът работи особено внимателно с долната част на лицето. След като завърши ''фасадната'' работа, масажистът слага медицински ръкавици за еднократна употреба и продължава да работи върху мускулите отвътре. За да му позволите да направи това, просто трябва да се отпуснете и да отворите уста. Букалният масаж не само тренира мускулите на бузите и челюстта, но също така работи перфектно на устните, поддържайки естествената им текстура. Не точно естетически, но много полезно.

2. Програма Magic Lift със средства на Medical SEEV

В тази програма лифтинг ефектът се постига чрез съвместната работа на високоактивна козметика и масажно оборудване, разработено специално за веригата салони Aldo Coppola. Тази техника ви позволява буквално да изваяте контурите на лицето благодарение на усърдната работа с лицевите мускули и тъкани. Първият етап е лимфен дренаж, вторият е серия от движения, които правят кожата ''по-компактна'' и я принуждават да се събере и стегне. Въпреки изчистената структура, процедурата е изключително комфортна и приятна. Нищо остро, натискащо, дърпащо, нищо, което да плаши тези, които се страхуват от ненужно разтягане на кожата. В този случай тайната на успеха се крие именно в дълбочината на изработка, която предпазва от нежелано движение на горните слоеве на тъканта. Средствата, с които майсторът работи, също играят значителна роля. Това е крем, смесен с мазен серум, който осигурява перфектно прилепване към кожата и ръцете: позволява свободно плъзгане и елиминира всякакво залепване. Лицето изглежда младо, много свежо - и без "двойна брадичка". Курсът на процедурите обещава пълна трансформация, но ще трябва да идвате в салона само веднъж седмично - това лечение се счита за достатъчно ефективно. 

3. New Beauty Lift масаж, Guerlain

Известният масаж на Guerlain никога не се е променил от създаването си - от 1939 г. Това е ''висша математика'' в света на козметологията: без щипане или триене - само мек натиск и плавно поглаждане стриктно по масажните линии. Но всеки е точно в целта. А целта винаги е най-благородната – релакс, лимфодренаж, удоволствие. И изведнъж – съвсем нова техника: силна, динамична, дълготрайна. Ясно е, че целите на Beauty Lift са съвсем различни – да стегне и тонизира тъканта, да подчертае линията на скулите и брадичката. За да направи това, майсторът работи изключително активно с ръцете си, осигурявайки на лицевите мускули истинска тренировка. Освен това по време на процедурата капилярите се почистват, което означава, че кръвообращението се подобрява и метаболитните процеси се нормализират. Максимално внимание се отделя на зоната около очите, брадичката и шията. Особено приятно е, че процедурата се извършва с продукти от най-луксозната линия на марката - Orchidee Imperiale - и завършва със същия "исторически" масаж, който позволява на мускулите да "издишат" след тежка работа, ума да се успокои, и лицето най-накрая да стане по-красиво. Мениджърът на обучението на Guerlain Елена Лепилина препоръчва курс от 10-12 процедури, два пъти седмично, за да се отървете от всичко ненужно (включително ''двойната брадичка'') и да изглеждате с пет години по-млади.

Автор: Анастасия Харитонова

Бих искала финалът на тази тема да е приятен, за това ви споделям едно мое скорошно откритие, а именно майсторката Туба Яман, в чиито ръце с удоволствие бих се оставила.