Шест съвета, които да следвате за стройна фигура без диети

  • Сподели:
Шест съвета, които да следвате за стройна фигура без диети

Ако искаме да поддържаме нормално тегло и да се радваме на красива фигура не е нужно да се ограничаваме и лишаваме от всякакъв вид храна, а просто да внимаваме какви хранителни продукти консумираме, както и по кое време се храним. Ако следваме един по-здравословен режим бързо ще усетим една лекота и ще поддържаме тялото си здраво.

Разберете кои са тези основни стъпки, които трябва да следвате, ако искате да изглеждате зашеметяващо и да се чувствате изпълнени с енергия и добро настроение. 

1. Намалете захарите и мазнините
Ако искате да се радвате на стройна фигура на първо място намалете захарите и мазнините, защото с прекомерната им употреба рискувате да закръглите ханша повече отколкото би ви отивало. Хубаво е да се придържате към храни естествено богати на захари и мазнини, както и да избягвате тежките сосове и кремове.

2. Гответе на пара 
Заместете пърженето със задушаване, така продуктите ще запазят хранителните и вкусовите си качества, минералите и витамините. Колкото по-малко пържени храни похапвате, толкова по-леки и заредени с енергия ще се чувствате. И не забравяйте колко вредни всъщност са пържените храни и как те освен на фигурата ни, повлияват отрицателно и на стомаха ни.

3. Увеличете приема на протеини
Опитайте се да редувате животинските, като - месо, риба и яйца с растителните – плодове, бобови и зърнени.

4. Дъвчете храната си бавно
Нека да не забравяме старото, но важно правило за доброто смилане на храната, което ни гарантира едно по-бързо изхвърляне на вредните токсини от тялото ни. Затова дъвчете бавно и никога не се хранете на крак или пред екрана на електронно устройство. За да улесните храносмилането, просто сдъвквайте храната около 30 пъти всяка поета хапка. 

5. Хранете се по пет пъти дневно с малки порции
Петото правило е да се храните по 5 пъти дневно, като тези хранения, трябва да бъдат леки и в малки порции, така организмът ви ще може веднага да се възползва от поетите калории, които му доставяте, но без да натрупва излишни резерви.

6. Не прекалявайте с вечерята
Хубаво е да спазвате точен час, след който е препоръчително да се ограничавате от консумацията на каквото и да е било храна, тъй като когато спим нашият метаболизъм се забавя, така ако преди лягане сме се натъпкали здраво с всякакъв вид вредни храни той няма да може да се справи с обмяната им и ще започнем да натрупваме подкожни мазнини и да качваме излишни килограми. Правилото тук гласи да не хапваме след 7 часа, както и храната, която избираме за вечеря трябва да бъде в изключително малки порции и задължително лека. Пържените, тестените и мазните храни са абсолютно забранени за вечеря. Ако искаме да поддържаме красива фигура можем да хапнем малко задушени зеленчуци с риба или плод. 

Гледайте най-новия ни подкаст ''Красивата част от живота''.

Виж още