Радвайте се на стройна фигура в три лесни стъпки

  • Сподели:
Радвайте се на стройна фигура в три лесни стъпки

За да се радваме на красива фигура, трябва да наблегнем на три основни неща, които включват правилен режим на хранене, физическо натоварване и психическо изчистване от стреса. Всъщност нервното напрежение е тази тъмна сила, която ни подтиква да консумираме огромни количества храна, подтикнати от тъжни мисли, депресии и натрупан стрес. 

Затова е важно да наблегнем на тези три важни фактора, от които зависи, както цялостното ни здраве, така и красивата фигура.

По-малко стрес, по-малко храна
В този живот всичко е навързано и дори без да осъзнаваме, нашите емоции се отразяват директно върху теглото ни, затова е важно на първо място да поработим върху своите емоции и да възстановим душевния си баланс, ако искаме да хармонизираме всички точки в тялото си и да не трупаме излишни мазнини. За целта бихме могли да се запишем на йога или пък сами в домашни условия да поработим върху всички негативни емоции, които сме насъбрали във времето и неминуемо имат влияние върху физическото и психологическото ни здраве. Можем да медитираме, да успокоим съзнанието и душата си, като оставим зад гърба си всички натрапчиви и вредни мисли, които ни спъват и не ни позволяват да живеем в хармония със заобикалящия ни свят.

По-малко излежаване, повече разходки
Ако не сте привлечени от никакъв спорт, а фитнес залата също не е вашето място, има и други методи, чрез които да се наслаждавате прекрасна фигура. Един от тях е свързан с бързото ходене минимум 1 час на ден. Aко искаме да сваляме бързо килограми и да нормализираме теглото си, трябва да забравим за асансьора и да използваме стълбите всекидневно - този тип тренировка ще ни помогне да поддържаме добър тонус, да поработим върху мускулите на краката и да сваляме килограми.

По-малко вредни храни, повече енергия
За да изградите своето перфектно меню, трябва да зачеркнем трите основни вредителя – тестено, газирано и сладко. Веднъж свикнем ли да приемаме полезни храни, не само, че ще се чувстваме по-леки, но и значително по-енергични. И запомнете, всяка вредна храна има свой благоприятен заместител, чрез който ще можем да си набавяме нужните витамини и минерали. Aко искаме да имаме добро здраве, трябва правилно да подбираме всяка храна, която консумираме.

Виж още