Всички причини да включите бадемовото масло в рутинната си грижа за кожата

  • Сподели:
Всички причини да включите бадемовото масло в рутинната си грижа за кожата

Може ли съставка като бадемово масло, която не се препоръчва за мазна кожа, да се включи в почистващи продукти за лице, предназначени за всички типове кожа?

Отговорът на експертите е "да", но нека първо да разкажем подробно какви са ползите от това толкова търсено масло, което може да направи чудеса с кожата и косата ни.

Бадемовото масло се получава от пресоването на семената на бадемовото дърво и е богато на витамин Е, D и минерали, които успокояват кожата от дразнене, предпазват я от увреждане от ултравиолетовите лъчи и възстановяват кожната бариера. Причината то да се включва в козметиката е заради неговите успокояващи, овлажняващи и подмладяващи свойства: по-специално, що се отнася до почистващите продукти за лице, то е полезно защото именно благодарение на овлажняващото си действие предотвратява усещането за дърпане, което може да бъде предизвикано след почистване, оставяйки кожата гладка и сияйна.

Витамин А: с регенериращо действие.
Витамин Е: има антиоксидантни и омекотяващи свойства и помага за предотвратяване на увреждането на клетките.
Омега-3 мастни киселини: Тези хранителни вещества са важни за борбата с преждевременното стареене и предпазват от увреждане от слънцето.
Цинк: Важно хранително вещество за лечение на акне или други белези по лицето.

Какво да кажем за мазната кожа

Като съюзник на сухата и възпалена кожа, бадемовото масло се счита за некомедогенно, което означава, че не запушва порите. Затова може да се използва и от хора с мазна или смесена кожа, разбира се, винаги в зависимост от нуждите и типа кожа на отделния човек. Най-доброто решение е винаги да се вслушвате в кожата си, както и да се консултирате със съответния специалст.

Ползи за кожата на лицето

Намалява дразненето на кожата.
Успокоява възпалението и склонността към акне.
Подмладява кожата, когато тя изглежда увиснала или уморена.
Има антиоксидантно действие, тъй като е богато на витамин Е, магнезий, фосфор и мед.
Хидратира кожата, като я охлажда.

Бадемово масло в почистващите продукти за лице

Почистващите продукти за лице на основата на бадемово масло ни позволяват да съчетаем хидратацията със защита срещу стареене. След като влязат в контакт с водата, те приемат формата на "мляко" и нежно почистват кожата, като същевременно я подхранват в дълбочина. Освен че премахват грима, те отстраняват и замърсяванията, като оставят кожата хидратирана и сияйна.