BMW представя първия си автомобил, вдъхновен от Наоми Кембъл

  • Сподели:
BMW представя първия си автомобил, вдъхновен от Наоми Кембъл

Наречен "XM Mystique Allure" и представен на тазгодишния международен филмов фестивал в Кан - автомобилът по поръчка е вдъхновен от супермодела Наоми Кембъл.

Това е третата поредна година, в която BMW се изявява като официален автомобилен партньор на филмовия фестивал в Кан. И компанията ще заложи на ексклузивен транспорт от над 200 автомобила - сред които изцяло електрическите BMW i7, BMW iX и BMW i5, както и плъг-ин-хибридното BMW XM - за да предостави на участниците и гостите на събитието изживяването на премиум мобилност без локални емисии.

77-ият филмов фестивал в Кан беше идеалният избор за място на световната премиера на BMW XM Mystique Allure. На зашеметяващия фон на френския пристанищен курорт Наоми Кембъл представи единственото по рода си творение, вдъхновено от нея, пред публика от избрани гости, преди да се отправи с автомобила към червения килим пред Palais des Festivals et des Congrès.

"Да наблюдавам как визията на BMW XM Mystique Allure се реализира беше наистина невероятно", казва Наоми. "Чувствам се дълбоко удостоена с честта да предизвикам вдъхновението за техния първи в историята на висшата мода автомобил, който е уникален шедьовър във всеки един аспект."

Според Стефан Пониква, вицепрезидент на BMW Brand Experiences: "Представянето на BMW XM Mystique Allure на филмовия фестивал в Кан през 2024 г. бележи постоянната визия на BMW в областта на съвременния, прогресивен лукс. Вдъхновено от легендарния супермодел Наоми Кембъл, това е първото в историята BMW, съобразено с материалите на висшата мода."

Екстериорът на автомобила е боядисан в дълбок цвят Ultramarine, любимия цвят на Наоми, завършен с лъскаво матово покритие. В дизайна са интегрирани материали от висшата мода на производители на луксозен текстил, включващи богато кадифе и блестящи пайети Frozen Metallic, които преминават между наситено виолетово и дълбок ултрамарин, с цел размиване на границите между интериора и екстериора на автомобила.

Освен това XM Mystique Allure разполага с ексклузивно звуково изживяване, създадено от известния холивудски филмов композитор Ханс Цимер. От 2021 г. насам Цимер си сътрудничи с BMW за създаването на уникални звуци от задвижването на електрифицираните модели, като Mystique Allure представлява най-новият пример. Звуковият пейзаж на автомобила допълва авангардния му дизайн и предизвиква конвенционалните концепции за лукс.

Преливащите се повърхности са създадени с прецизна ръчна изработка и фин усет към детайла. Те са заимствани от привличащите вниманието геометрични форми на BMW XM и внасят специално визуално богатство в екстровертната естетика на автомобила.

Наоми Кембъл съживи една от емблематичните си визии на червения килим на филмовия фестивал в Кан в сряда. Супермоделът присъства на премиерата на филма "Фюриоза: Сага за Лудия Макс" заедно със стилиста Лоу Роуч, който избра тоалета ѝ за повода. Роклята на Кембъл от Chanel включваше ленти от мрежести изрезки и перлени презрамки. Първоначално тя дефилира на подиума по време на представянето на френската марка през есента на 1996 г.

Кембъл допълни роклята си с черни обувки, ватирана чанта Chanel и ефектни обеци, а косата ѝ беше на вълни. Гримът ѝ се състоеше от розов руж и кафяв молив за устни.

Виж още