Кейт Мос & Лила Мос на ревюто Gucci Cruise 2025

  • Сподели:
 Кейт Мос & Лила Мос на ревюто Gucci Cruise 2025

50-годишният супермодел и дъщеря ѝ Лила Мос присъстваха на първия ред на ревюто на Gucci Cruise 2025 в емблематично място в Лондон.

Луксозната италианска модна къща показа разнообразие от деликатни прозрачни тоалети, непринуден деним и небрежно улично облекло.
Колекцията беше най-новата на Сабато де Сарно, който стана творчески директор на Gucci миналата година.

Gucci обикновено показва колекции в рамките на Седмицата на модата в Милано, но често избира други места по света за своите круизни колекции - тези между основните пролетни и есенни модни седмици.
По време на ревюто в понеделник,13 май, моделите се разхождаха между стотици папрати, растения и мъхести пътеки, което контрастираше с индустриалното пространство на ревюто.

Макар и със седалище в Милано, основите на марката са поставени в Лондон и са породени от нейния основател Гучио Гучи, който в младежките си години работи в хотел Savoy. 

Gucci завладя световноизвестната галерия за модерно изкуство Tate Modern, посрещайки международните гости в бягство на открито, освежено от естествена зеленина. Сред гостите присъстваха Дуа Липа, Салма Хайек, Франсоа-Анри Пино, Пол Мескал, Андрю Скот, Дейзи Едгар Джоунс, Деми Мур и много други знаменитости, които бяха въведени в Турбинната зала, ухаеща на флорална растителност. Когато красивото парче на Tirzah "Devotion" изплува от високоговорителите, мистична, вълшебна атмосфера обгърна залата с началото на шоуто.

Томбойският шик на дамските облекла определяше колекцията на Gucci за Cruise 2025 г., обединяваща мъжки и женствен стил в нежни пастелни и дълбоки основни тонове. Британските униформи се срещнаха с италианската изтънченост във всяка визия, подкрепена от миниатюрни горещи панталони а ла Miu Miu и допълнена с романтични перли.

Релаксиращите силуети бяха изписани с почерка на Gucci, като се отпуснаха в огромни рокли с копчета и пачуърк деним, които разкриваха дантелени сутиени под тях. Деликатните материи бяха ключови в цялата колекция, присъствайки в прозрачни поли и рокли, украсени с кръгли орнаменти. Прозрачната органза придоби драматични форми в розово, зелено и синьо, съчетани с карирани палта и якета бомбър от крокодилска кожа в поразителни тонове на залеза.

Любовното писмо на Сабато де Сарно към Лондон не е пълно без чантата Blondie, която пресъздава иконата от 70-те години на миналия век в гладка кожа и с монограм. Класическата чанта на Gucci заживява свой собствен живот, като в същото време пренася характерния за марката обков Horsebit върху изрязани връхни дрехи, отбелязващи 70-годишното ѝ влияние. Де Сарно показа най-силната си колекция досега, затвърждавайки способността си да създава архитектура на наследството, класата и възвишеността с модерна градска атмосфера, като същевременно подкрепя жените на Gucci за утрешния ден и след това.

Гледайте най-новия ни подкаст ''Красивата част от живота''. 

Виж още