Zegna: не ревю, а спектакъл

  • Сподели:
Zegna: не ревю, а спектакъл

Творческият директор Алесандро Сартори представи красива колекция, която бе еволюция на неговите щампи, но беше свежа и иновативна.

За есента Алесандро Сартори пренесе в Милано кътче от Oasi Zegna. Гостите влязоха в гигантското тъмно пространство в бившия панаирен комплекс на града Allianz Mico, където кашмирени ''трохи'' в характерния за Zegna нюанс на викуня нежно се спускаха от тавана, за да образуват висока купчина в центъра на зигзагообразния подиум, на фона на звука на планински вятър, който за шоуто беше последван от саундтрак, композиран от британския музикант Джеймс Блейк.

Това ревю имаше за цел да подчертае постиженията в лабораторията за мъжко облекло на марката - място, където Алесандро Сартори казва, че "може неуморно да открива нови материи, да разработва нови форми, да измисля перспективни решения за облекло, подходящи за настоящето". Това, което излезе от фабриката на Zegna в понеделник следобед, беше отворена система, в която гъвкавостта беше в авангарда.

"Това е като нашата sala delle mischie", кашмирът е избраното влакно през зимата", потвърди Сартори.

Като глобален посланик на марката Мадс Микелсен присъстваше на ревюто.

"В "Оазис на кашмира" трансформацията се утвърждава като еволюция и адаптация, а стилът - като лекота", завършваха бележките към ревюто. Очевидно е, че съвременният мъж на Zegna цени дестилираната, висококачествена дреха, която заслужава вечната титла класика. Той пренебрегва тенденциите и вместо това се придържа към законите на своя личен стил, който остава актуален заради оскъдния си имидж.

"Изграждам нов набор от класики", каза Сартори пред Hypebeast за линията след ревюто. Новите форми на Zegna се основават на активните форми на Къщата, за да се избегне това, което дизайнерът нарича "многофункционалност", или липса на адаптивност. Сартори определи "класиката" като "щедра, без усилие и издръжлива". Той добавя: "Трябва да можете да ги стилизирате по много различни начини." За да отговори на тези изисквания, модният дизайнер дава приоритет на научното редактиране, обмисленото наслояване и (предимно) монохромното покритие.

Резултатът беше красива колекция, която представляваше органична еволюция на щампите на Сартори, която се усещаше свежа и новаторска.  

Гледайте ревюто на Zegna Men’s Fall 2024.

Виж още