Най-красивите острови в Гърция, които задължително трябва да посетите

  • Сподели:
Най-красивите острови в Гърция, които задължително трябва да посетите

Общият брой на гръцките острови е между 1200 – 6000, като само 230 острова са населени. Гръцките острови са разпределени в шест групи – Йонийски острови, Сароически, Цикладите, Споради, Северно Егейско море и Додеканези.
Днес имаме задачата да разгледаме най-красивите места в Гърция, на които можете да откриете вълшебната магия облечена в приказни цветове и носеща аромат на божествена сила. Просто затворете очи и за миг си представете красивите варосани къщи, скалисти пейзажи, сини покриви и блестящо море. Ето това е гледката, която можете да откриете на тези вълшебни райски кътчета намиращи се в Гърция. Повечето хора свързват тази необикновена картина със Санторини, въпреки че съществуват и други райски кътчета, които не са чак толкова пренаселени от туристи и на които човек наистина може да си отпочине и да зареди силите си. 

Парос
Парос е една от предпочитаните дестинации в Гърция, особено когато става въпрос за лятна почивка. Всяка година този необикновен остров посреща гости от цял свят, защото е едно от тези места, които предлага изключително много възможности, според вкуса на всеки отделен човек. Островът е достатъчно голям за изследване на различните брегове и красиви селца, но на територия всъщност не чак толкова. Достатъчно лесно е да достигнем до всяко кътче в него и да опознаем красотите му. За да стигнем до там можем да използваме полет от Атина, тъй като самият остров разполага със собствено летище. 
Красотата на Парос идва от факта, че това необикновено местенце, нито е прекалено тихо и каращо човек да потъне в своите мисли, нито пък чак толкова оживено да натоварва ума ни и да не ни позволява да се откъснем за миг от стресовия социален поток.

Всъщност за тези, които обичат нощните забавления могат да се намерят различни варианти, чрез които да задоволят потребностите сви, а за тези които търсят спокойствието и тишината, островът може да предложи чудесни райски местенца, на които да се усамотят и да забравят за проблемите и стреса. Един от най-оживените градове на този остров е Науса, в него можете да откриете много приятни ресторанти, магазинчета и кафенета. 
Парикия е най-голямото селище и столица на Парос и точно по тази причина е наричано от местните Парис Таун. Това място всъщност е и главното пристанище, на което пристигат фериботите. Паракия е един от най-очарователните стари градове, разполагащ с удивителна византийска църква, криволичещи улички, завладяваща архитектура и изключително привлекателни и уютни магазинчета. Най-красивата част от архитектурата на този специален град се крие в наблюдателната кула построена от останките на класическия храм. 

Аморгос
За да открием непокътната красота, трябва да се насочим към Аморгос – остров с невероятна красота и една изключително желана дестинация за почивка. Аморгос е остров известен със своите антични села, на които можете да останете наистина впечатлени от вкусната храна, пищните пейзажи и изящно кристалната вода. На този остров можете да откриете много впечатляващи и красиви гледки, които да ви изпълнят с настроение и енергия, като най-прекрасното от всичко е, че островът не е чак толкова пренаселен и човек спокойно може да се наслади на цялата красота плюс очарователните селца, които предлага това божествено място. Аморгос се води непокътнато местенце намиращо се в Цикладите и е известен със своя необикновен стил, тишина, спокойствие и красиви вили за отдих и релаксация. 

Корфу
Корфу е вторият по големина гръцки остров в Йонийско море. Може да се каже, че този вълшебен остров е едно от най-предпочитаните места за пътешествениците. Корфу е наистина специален остров, известен със своите плажове със син флаг, както и да не забравяме за стария град Корфу, който е обект на световното, културно и природно наследство на ЮНЕСКО. Той е известен още и с венецианските крепости, както и с красивите средновековни манастири. Едно от най-предпочитаните кътчета на остров Корфу се намира в Палеокастрица, която е известна със своите кристално чисти води, зашеметяваща природна красота и бели пясъчни плажове. Има изключително много варианти за почивка на този необикновен остров намиращ се в Йонийско море. До остров Корфу можете да стигнете с ферибот от Гърция или пък със самолет, тъй като има много директни полети до този магичен остров.

Виж още