Най-красивите кътчета, които задължително трябва да посетите в Андалусия

  • Сподели:
Най-красивите кътчета, които задължително трябва да посетите в Андалусия

Андалусия е разположена в Южна Испания и е най-голямата автономна област по население и по територия, след Леон и Кастилия.

В този божествен испански град са разположени малки, но пък забележителни селца, които разкриват една могъща сила и са едни от най-красивите места, които можете да добавите в списъка си с желания за пътуване. Южната част на Испания е известна със своите необикновени и вълшебни кътчета, където огромен процент от къщичките са боядисани в бяло за да отразяват силните слънчеви лъчи. Голяма част от най-красивите села в Андалусия проследяват корените си назад към ислямската ера, което всъщност е и причината в тях да преобладават красиви и величествени вековни замъци, както и кули за наблюдение. Огромна част от тях изглеждат просто скрити в хълмовете, но пък за сметка на това съблазнителното крайбрежие на Андалусия е винаги достъпно за посетителите. 

Грасалема и Захара де ла Сиера, Кадис
И двете села са издигнати между тюркоазен резервоар и планински проход, като спокойно можем да кажем, че и двете са сред най-красите местности в Андалусия. Разположени на скалисти хълмове в провинцията Кадис, те се намират на един час път с кола от известната Ронда, но напълно погълнати от спокойствието и хармонията на залесените борови гори.

Захара е известна с драматичния и величествен замък намиращ се на върха на хълм, разположен там през 12 век, както и още с красивия язовир, в който можете да се насадите на различни преживявания, като например на плаване с каяк. В Грасалема пък има чудесни ресторанти, както и прекрасна архитектура съсредоточена предимно върху красивия оживен площад и църквата от 17 век. И двете села създават едно приятно усещане за избягване от реалността и изпълване на енергия за нови приключения.

Вехер де ла Фронтера, Кадис
Вехер де ла Фронтера е селце съчетаващо в себе си едно магическо изживяване свързано с чистота, красота и полъх на история. Известен още като ''Пуебло бланко'' това кътче тук ни напомня за белия оазис съчетаващ в себе си без проблем различни култури и езици. Това божествено място е изключително популярно и сред местните испанци, които го избират като място за отдих и една наистина качествена и незабравима почивка.

В него могат да се открият от кулинарни шедьоври в едни вълшебни райски заведения до бутикови дизайнерски хотели, които бързо са се превърнали в едни от най-посещаваните дестинации за туристите. Красотата на това селце се наблюдава по варосаните криволичещи улички в стария град, както и многобройните бутици в бохо-шик стил. Вехер де ла Фронтера определено е място, което трябва да посетите и да разгледате, ако искате да запечатате в умa си едни незабравими и вълшебни спомени, породени от приятното усещане, че сте в една магическа приказка.

Виж още