Находките на High View Art: Pig Beach

  • Сподели:
Находките на High View Art: Pig Beach

Скрит в кристално чистите води на Exuma Cays на Бахамските острови, се намира уникална и очарователна дестинация, известна като Pig Island, където посетителите са посрещнати от възхитителна гледка - популация от дружелюбни и игриви плуващи прасенца, които са пленили сърцата на туристи от целия свят. Този идиличен райски остров предлага единствено по рода си изживяване, което съчетава природна красота, срещи с дивата природа и малко причудливост, което го прави задължителна дестинация за тези, които търсят наистина незабравимо приключение.

Pig Island, официално известен като Big Major Cay, се намира в архипелага Exuma Cays на Бахамските острови, колекция от зашеметяващи острови, известни със своите девствени плажове, тюркоазени води и изобилие от морски живот. Това, което отличава Острова на прасетата, е местната популация от плуващи прасета, които свободно се разхождат из острова и околните води, завладявайки посетителите с приятелското си поведение. Сюрреалистичната гледка на лудуващи в морето прасенца на фона на бели пясъчни плажове и лазурно небе създава магическо изживяване, което не прилича на никое друго.

Прасенцата от Острова са уникална и обичана атракция, известни със своите приятни характери и любов към водата. Смята се, че прасенцата били донесени там от моряци или местни жители, които искали да създадат свинеферма. С течение на времето обаче прасенцата се адаптирали към тропическата си среда и развили склонност към плуване в кристално чистите води около острова, което им спечелило прозвището ''плуващи прасета''. Посетителите на Острова на прасетата могат да общуват с тези дружелюбни създания, да ги хранят с лакомства и дори да плуват до тях, създавайки незабравими спомени и възможности за снимки. Към 2019 г. популацията на прасенца на острова се оценява на около 50-60, няколко котки и кози. Островът е необитаван от хора.

Докато произходът на плуващите прасета на Острова остава обвит в мистерия, местните легенди и фолклор са добавили нотка магия към очарованието на острова. Една популярна легенда гласи, че прасетата са били оставени на острова от моряци, които възнамерявали да се върнат и да ги сготвят, но са претърпяли корабокрушение, преди да успеят да го направят. Независимо от произхода си, плуващите прасенца са се превърнали в обичан символ на Острова и източник на забавление и приключение за посетители от всички възрасти.

За да изпитате очарованието на Острова на прасетата и да се срещнете с известните му жители, може да си организирате обиколки с лодка от близките острови като Ексума или Насау. Тези обиколки обикновено включват спирки на други живописни места в Exuma Cays, като Thunderball Grotto и известния плаж на плуващите прасета, което позволява на посетителите да се насладят на цял ден релаксация и общуване с очарователните обитатели на Pig Island.

Виж още