Медитация за успокояване и пречистване на тялото от негативната енергия

  • Сподели:
Медитация за успокояване и пречистване на тялото от негативната енергия

За да можем да изчистим ума си, трябва да насочим вниманието си към това да успокоим съзнанието си, чрез помощта на правилната медитация. Когато успеем да настроим тялото си към своето вътрешно Аз ние ще започнем да усещаме едни много по-дълбоки и завладяващи съзнанието ни чувства. Честото практикуване на техниките за пречистване на съзнанието ни помага да релаксираме, което е и нашата цел да бъдем значително по-осъзнати и по-лесно приемащи онова, с което се сблъскваме в живота.

Чрез успокояването на ума ни ще можем да изградим една много по-висша способност, която ще ни помага по-бързо да се концентрираме и фокусираме върху тези аспекти от живота ни, които движат бъдещето ни. 

Медитация за справяне с негативните мисли
За да можем да се включим правилно в тази медитация на първо място ще трябва да променим нагласата ни спрямо света и хората в живота ни, най-вече върху трудностите и проблемите, с които се сблъскваме в момента. Тази специална медитация не само, че ще успокои съзнанието ни, но ще възстанови вътрешната ни сила, като междувременно ще изгради в нас една силна устойчивост и концентрация. За да навлезеш в режим медитация на първо място трябва да отпуснеш физическо си тяло в удобно положение, след което можеш да затвориш очи и да си представиш как около тялото ти се движи един поток от много силна положителна енергия изобразена в синя светлина, която постепенно нахлува в цялото ти тяло и създава невидима стена, която ще спира лошата енергия, тревожността и негативните мисли. 

При тази медитация е важно да може да освободите своето въображение, за да работи наравно със съзнанието ви, защото само по този начин ще успеете да се отпуснете напълно, след което от вас ще излязат всички неприемливи усещания и лоши мисли. Отпуснете се, почувствайте прехода и как преминавате в друго състояние, което е свързано с покой, хармония и успокоение на душата ви. А сега си представете как изхвърляте гнева от него и го заменяте с положителни мисли свързани с интересните хора, които ще срещнете днес и положителната енергия, която ще ви предадат, както и с начина, по който искате да се чувствате за да намерите своя вътрешен баланс.

Успех!