Новолунието в Скорпион на 13 ноември ни подтиква да променим нещо в живота си

  • Сподели:
Новолунието в Скорпион на 13 ноември ни подтиква да променим нещо в живота си

Новолунието, както и Пълнолунието, е период на трансформация, силен на енергийно ниво. 

"Фазата на Новолунието обхваща двата дни, предшестващи и следващи фиксираната дата на Новолунието. Луната не се вижда от Земята, поради което се нарича още черна луна. Тя се намира точно между Слънцето и Земята. Поради това тя изглежда невидима за окото, тъй като е осветена отзад", както посочва лунният календар "Vivre au rythme de la Lune". Известно е, че на енергийно ниво Новолунието и Пълнолунието са най-мощните фази. Това е време на трансформация.

Новолунието бележи началото на нов лунен цикъл, фаза на спокойствие и интроспекция, когато енергията се стреми да се обнови. Това е идеалното време да се вдъхновите и да помислите за нови цели, да "проявите" желанията си, да погледнете в бъдещето и да поканите нови неща в живота си. Това е отправната точка за сбъдване на мечтите ви.

Какво можем да очакваме от Новолунието в Скорпион на 13 ноември 2023 г.?

Сила в единството
"Това е небе, което хвърля светлина върху силата на революцията, и тази енергия ще бъде подкрепена от Плутон, господаря на трансформациите. Тази лунация носи ясно послание: "Бъдете оптимисти (Асцендент Стрелец), но не прекалявайте. Да не бързате е духовна стратегия (Сатурн в Риби). Не е необходимо да се лутате насам-натам, за да постигнете това, което искате да направите. Просто трябва да сте обградени с добър екип, който вярва във вас. Според тази лунация силата неминуемо ще дойде от колектива", казва Леа Байшо, учителка по медитация, медицински и психоемоционален астролог.

"Юпитер в четвърти дом означава, че получавате помощ от семейството. Знайте как да я поискате, когато имате нужда от нея, защото именно за това е семейството. С Уран в 5-и дом се включвате в иновативни идеи около изразяването на любовта ви към партньора в живота. Искате да преоткриете любовта. Важно е да помните, че Венера току-що е навлязла във Везни и следователно е "у дома". Това е доста удобна позиция, тъй като всички искаме любов в живота си, а Венера във Везни поражда любов, романтика, съюз, брак. Във всеки случай небето цели да даде приоритет на корените, произхода, дома и семейството в близко бъдеще (Марс в съвпад с Луната и Слънцето и 4-и дом в Овен). Не се изненадвайте, ако почувствате желание да прекарвате повече време със семейството си или в близост до тези, които смятате за такива."

Трансформиране за движение напред
"Плутон (енергията на трансформацията и регенерацията) е в 1-ви дом в продължение на 2 часа и половина след лунната фаза. Това разположение показва истинска, привидна, импулсивна физическа трансформация. Новолунието в Скорпион ни помага да трансформираме това, което вече не ни е необходимо за бъдещето, за да продължим напред. Следователно то ни позволява да променим нещо в живота си, да станем почти, някой друг, за да получим това, което наистина искаме. Всичко, което трябва да направим, е да знаем какво искаме и как да го постигнем. Скорпионът е алхимикът на зодиака, който се трансформира, за да възкръсне. Той преминава от едно състояние в друго. Когато се намирате в най-лошото си състояние и решите да се трансформирате в дълбочина, за да се промените напълно, това е Скорпионът.

Знаейки, че Новолунието е момент, в който енергията е напълно възприемчива към нашите намерения, е важно да ритуализираме тези лунни моменти.
Четири ритуала, които да практикувате около Новолунието на 13 ноември 2023 г., според Леа Байшо:

1 "Пречистете интериора си чрез опушване с тамян и градински чай. Принципът е да се пали, за да се промени наличната енергия."

2. "Потопете се във вода - във ваната, в басейна, в морето или в океана. Водата е символично елементът на запазване и трансформация на физическото тяло (бебето се развива в ''джоб'' от вода, в утробата на майката)."

3. "Водене на дневник. Писането ни позволява да изразим намеренията си, а рисуването (форма и цвят) ни позволява да визуализираме нещата, които искаме да се случат в живота ни."

4. Но това е и идеалното време за "пост", според Даяна в книгата "Vivre au rythme de la Lune", която ни съветва да спазваме 3-дневна монодиета за детоксикация на бъбреците, червата и кожата с помощта на растения и фибри. Според нея това е и възможност да се отървете от лошите хранителни навици и да направите цялостно почистване и пречистване на кожата си. Прочетете статията Монодиета: алтернативен начин за отслабванеи премахване на токсините
 

Виж още