Розово пълнолуние на 24 април в Скорпион: какво ще донесе то?

  • Сподели:
Розово пълнолуние на 24 април в Скорпион: какво ще донесе то?

Това пълнолуние отбелязва освобождението с края на ретроградния Меркурий.
Тази сряда, 24 април, в 01:48 ч. ще настъпи Пълнолуние в знака Скорпион. Леа Байшо, астролог и експерт по благосъстоянието, обяснява пред Vogue това еманципиращо лунно явление.

Това четвърто Пълнолуние за годината и второ за пролетта е последвано от края на ретроградния Меркурий на 25 април, "което означава, че планетата отново ще се движи в посока, обратна на часовниковата стрелка", обяснява Леа Байшо. Затова енергията на Пълнолунието сигнализира за завръщане към по-леко настроение, което дава възможност за обновление. Пълнолунието, известно като "Розовото пълнолуние", бележи началото на новия пролетен сезон и е ехо от разцъфването на цветята, включително флокса - американско растение със същия оттенък. 

Прераждане
"Пълнолунието в Скорпион подкрепя желанието ни за трансформация, регенерация и прераждане. С други думи, това Пълнолуние е врата, през която всички ние преминаваме, за да се освободим от част от себе си и да създадем нов живот за себе си. Сякаш всички онези токсични неща, които сме използвали, за да поддържаме живота си, постепенно изчезват. В знака на Скорпиона тази трансформация се извършва по всички точки, които са свързани с това, което крием за себе си. С преминаването на Меркурий в директен режим в знака на Овена става въпрос за осъзнаване на силата на думите и тяхното въздействие върху живота ни. Това Пълнолуние е като да се научим да говорим със себе си по нов начин. Това е ден, в който сме водени да разберем силата и магията на една реч. Когато искате да проявите нещо, уверете се, че сте намерили магическата формула (ред думи) и придружавате думите си с действие."

Повече оптимизъм
"Повтаряйте си всеки ден, че сте достойни за успех в тази или друга област, съобразявайте жестовете и действията си с този изказ и ще видите как никога повече няма да подценявате силата на думите. Трябва да разберем, че за да допуснем нови възможности в живота си, следва да се откажем от пораженческата или песимистичната реторика. Винаги ще имате полза от това да признаете, че са необходими време, самодисциплина, вяра и инвестиции, за да постигнете нещо, вместо да си повтаряте, че никога няма да стане."

Какъв ритуал може да се въведе, за да се оптимизират енергиите на Розовото пълнолуние на 24 април 2024 г.?
"Ако наистина искате да създадете прост, но наистина ефективен ритуал, който ще ви помогне да оптимизирате живота си, това е писането и благодарността. Вземете си тетрадка или дневник, който ще водите през следващите месеци. Записвайте всички промени, които искате да видите в живота си. Силата на резултата се крие в редовността и искреността. За почитателите на астрологията: не се колебайте да запишете на лист хартия онова, от което искате да се освободите завинаги, а след това изгорете хартията с чувството на успокоение и че най-накрая сте обърнали една страница."

Виж още