Лечебните тайни на ''Дарът на безсмъртието'' или корейското растение Женшен

  • Сподели:
Лечебните тайни на ''Дарът на безсмъртието'' или корейското растение Женшен

Според древна легенда, коренът на женшена, а именно Гинзенг, е специален дар предоставен на обикновените хора директно от висшите богове на планината. Женшенът е известен сред повечето народи и като ''Корен на живота и младостта'', ''Дар на безсмъртието'' и ''Корен – човек''. Още древните китайски народи са открили лековитите свойства на този така безценен и специален корен, който по това време е бил продаван със стойността на истинско злато. 

Ефикасността и лечебните му тонизиращи свойства са открити още тогава, когато този лековит корен е бил използван, като лекарство срещу редица тежки заболявания. Женшенът съдържа витамините - А и В, панацен, етерично масло, манган, желязо, смоли, фитостерни и витамините - В1, В2 и С. 
Женшенът е изключително полезен за нервната система, като неговото въздействие е успокояващо и прочистващо. Това лековито растение е изключително полезно за мозъка, като действа директно върху концентрацията и паметта, като засилва техните функции. Женшенът притежава способността и да прочиства тялото от силни токсини, да успокоява нервната система и същевременно с това да стимулира енергията в човешкото тяло. 

Женшенът е отдавна признато лечебно средство в китайската медицина, където бива използван за различни заболявания, като например – диабет, язва, хепатит, прочистване на черния дроб, подобряване на кръвообращението, засилване на паметта, увеличаване на хемоглобина, за нормализиране на кръвното, както и при сериозни заболявания на мозъка, белите дробове, черния дроб и при сърдечни съдови болести.
Според редица направени изследвания, женшенът притежава способността да понижава нивата на високата кръвна захар, като този лековит корен е полезен и при редица психични заболявания, както и за бързото прочистване на организма от събраните токсини. Екстрактите от женшен са полезни при хормонални проблеми, импотентност и чревни оплаквания. 

Женшенът има благотворно въздействие върху целия човешки организъм, като му помага по-бързо да се възстанови от различните заболявания, като тонизира цялото тяло и го зарежда с нужната енергия. В днешно време женшенът може да се открие под всякакви форми – на таблетки, прахчета, спиртни тинктури, масло, чайове и различни видове лековити отвари от този, така ценен билков екстракт.