Десет полезни съвета, които ще ви спестят пари и време

  • Сподели:
Десет полезни съвета, които ще ви спестят пари и време

Не винаги скъпите консумативи гарантират удовлетворение, а когато се намираме някъде между широката пролука изчакващи заплатата, можем да прибегнем до тези лесни хитринки, които могат да ни спестят много средства и да улеснят значително живота ни.

Разберете как да спестите пари и време с десет лесни стъпки.

1. Ако искате да не губите време в почистването на камината, просто постелете алуминиево фолио преди да я използвате.

2. Ако искате да направите наколенки за пълзящото бебе у дома, можете да използвате чорапи, които трябва да отрежете в горната част където се намира ластика и хоп, вече имате нови наколенки, с които бебето ви ще пълзи навсякъде и ще му бъде една идея по-меко на крачетата.

3. Ако сте накапали скъпия килим или покривката с восък, можете да го премахнете с помощта на салфетка или вестник, която да поставите на мястото на петното, след което с помощта на ютия да почистите восъка.

4. Ако искате да премахнете мазнината от супата, просто прецедете бульона с хартиена кърпа.

5. Ако децата са си играли на художници върху новите ви и скъпи тапети - не се притеснявайте, защото има лесен трик, с който може да премахнете драсканиците. Първо нагрейте мястото с помощта на сешоар, след което върху кърпа нанесете малко течен сапун и леко отстранете рисунките.

6. Ако едно от любимите ви златни или сребърни колиета се е оплело, можете да използвате бебешка пудра за да го отплетете.

7. Можете да почистите влакната от самозалепващите се лепенки на якето или на обувките ви с помощта на четка за зъби.

8. Ако искате към черните ви дрехи да не се полепват бели мъхове и косми, просто в пералнята добавете една супена лъжица оцет.

9. Когато детето ви си хапва вкусно сладолед винаги оставя петна по блузките си, познато нали – но ако искате да запазите нови дрехите на детето си и да си спестите отново пускането на пералня, можете да използвате салфетка, по средата да направите малка дупка и в нея да пъхнете сладоледа на клечка или пък дори фунийка.

10. За да не остават петна тогава, когато детето ви е намокрило нощем матрака, можете първо да го забършете с влажна кърпа и сапун, след което върху петното да нанесете сода, тя ще може да извлече навън цялата влага, оставете я да подейства за поне 6-7 часа, след което я премахнете с четка и кърпа.

Виж още