Десет съвета, които ще ни помогнат да удължим живота си

  • Сподели:
Десет съвета,  които ще ни помогнат да удължим живота си

Може да добавите тези лесни препоръки в своите ежедневни навици, които включват съвети как да запазите тялото и душата си здрави за по-дълго време, особено в кризисните моменти, през които преминавате. Не за всеки човек действат точно определени правила за щастие и здраве, но ние сме подбрали тези, които могат да ни помогнат да съхраним енергията си и да се радваме на дълголетие. 

1. Храната, която консумираме ежедневно се отразява директно върху нашето физическо и психическо равновесие, затова е важно да елиминираме напълно вредните си навици и да се придържаме към по-здравословна диета, ако искаме да съхраним здравето си и да се радваме на дълъг живот!

2. 50 % от храната, която консумираме ежедневно, трябва задължително да бъде в суров вид, ако искаме да си набавим нужните витамини, за да се чувстваме здрави и да изглеждаме добре!

3. Преработените храни, алкохолът, тестените изделия и захарта могат да се отразят изключително неблагоприятно върху нашето здраве, затова ако успеем да ги намалим или напълно изключим от ежедневното си меню, ще можем да удължим живота си и да се чувстваме изпълнени с енергия!

4. Злоупотребата с алкохол и опиати може да се отрази негативно, както върху физическото, така и върху психическото ни здраве, затова е важно да избягваме подобни вредители, които могат да отнемат години от живота ни!

5. Всичко трябва да бъде в умерени количества, за да може човек да се чувства щастлив, както храната, така и алкохола!

6. Ден за пречистване на тялото – изберете си ден от седмицата, в който да пречистите тялото си от поетите токсини и отрови. За целта наблегнете на консумацията на повече вода и чайове без прием на храна поне за 24 часа!

7. Никога не подценявайте нуждата от почивка и зареждащ сън, защото само чрез тях човек може да свали нервното напрежение и да се отърве от стреса, който всъщност е и главният виновник за много болести, както и преждевременната смърт!

8. Движението е много важно за запазване на добър тонус и отлично здраве, затова не трябва да пренебрегваме разходките, спорта и упражненията на открито, защото чрез тях можем да съхраним по-дълго здравето си!

9. Никога не възприемайте своето здраве като даденост, а се погрижете навреме за него преди да сте го изгубили, чрез правилен режим на хранене, здравословна почивка и много движение!

10. Всяко решение, което взимате днес, може да се отрази на здравето ви утре, затова си направете списък, в който разпределяте нещата, които са вредни и тези, които са полезни за вашето здраве, след което се придържайте към него, като избягвате тези, които се намират в графата забранени!

Виж още