Пет съвета към жените, които искат да придобият повече самоувереност

  • Сподели:
Пет съвета към жените, които искат да придобият повече самоувереност

Може би ви се е случвало да преминавате през етап в живота си, в който се постоянно се съмнявате в себе си - в собствените си възможности, във физическите си данни, в мотивацията, силата и интелекта си. Но всъщност трябва да ви признаем, че почти 86% от жените преминават през този труден период, в който липсата на самочувствие е успяла да се отрази негативно на цялата им ясна представа и самооценка. 
Докато при по-голям процент от жените това са моменти състояния, които отключват редица въпроси от типа на – ''Дали съм достатъчно красива, умна или пък силна за да успея?'' – в друг процент от случаите, дамите просто са привикнали да живеят с тази ниска самооценка, която е и причината за отключването на редица депресии при нежния пол.

За да можем сами да си помогнем в тези мрачни моменти, в които не ни достига вяра и се чувстваме недооценени и нещастни, на първо място, трябва да се погрижим за психологическото си здраве и да си дадем малко почивка, след което да се придържаме към тези основни стъпки, които ще ни помогнат да повишим самочувствието си и да се радваме на живота си в цялата му прелест и красота.

1. Никога не се застоявайте за дълго на едно място, особено когато преминавате през труден период, като раздяла, загуба или пък смяна на работата. В тези моменти човек бързо може да изпадне в емоционална дупка и да се затвори в себе си. Затова ако преминавате през труден период е важно постоянно да ангажирате вниманието си с някакви задачи, които носят радост в ежедневието ви.

2. Не е нужно всички да ви харесват, за да се чувствате добре в тялото си, по-важно е каква е вашата самооценка и как възприемате това, което виждате в огледалото. Не винаги имаме възможността да забележим прекрасните черти, които притежаваме и това е причината да искаме да приличаме на някой друг, който според нас е по-красив, преуспял и щастлив. Но за жалост тези сравнения ни карат да се чувстваме много по-зле, отколкото сме в действителност, защото вместо върху собственото си щастие, ние сме се фокусирали върху чуждите животи. Затова ако искате да придобиете повече самоувереност, всеки ден заставайте пред огледалото и си повтаряте по 20 пъти, колко красиви, успешни и щастливи сте. Когато успеете да повярвате, че притежавате безброй много качества, които ви отличават от другите, постепенно ще започнете да се чувствате добре в кожата си. Тук важното правило включва и да продължавате да си повтаряте тези неща, дори и в моментите, в които се сблъскате с някаква трудност. Особено тогава, трябва да се насърчавате сами и да вярвате, че притежавате силата да се справите с всичко в този свят, без да се налага да се затваряте в себе си и да избягвате проблемите.

3. Ако нещо не ви харесва във външния вид, просто го променете. Ако стилът ви кара да се чувствате мрачни, нещастни - го сменете. Понякога чрез промяната успяваме да се видим от различен ъгъл и да забележим, колко красиви и привлекателни сме всъщност. Затова не спирайте да експериментирате, докато не откриете този стил, който ви кара да се чувствате самоуверени и щастливи.

4. Излъчвайте самоувереност и стил, без да се притеснявате от това какво ще кажат хората!

5. Никога не позволявайте на друг човек да срине авторитета и самочувствието ви. Тук важното правило е да не се вслушвате прекалено в ''непоисканите съвети'' и чуждото мнение, относно това как изглеждате и колко сте умни. Понякога фокусирани върху живота на другите, ние забравяме да се погрижим за себе си, за собствените си нужни и именно това е причината да се чувстваме депресирани и да не можем да излезем от затворения кръг на отчаянието. Вие сами трябва да знаете какви са вашите ''козове'' и да ги използвате в правилните моменти, без да се съобразявате с това какво ще кажат другите хора за вас или пък колко злоба ще изсипят върху особата ви, защото обикновено самоуверените личности излъчат стил, класа и сила, което кара другите хора да им завиждат.

Виж още