Няколко съвета как да изваем стройно тяло за лятото без никакви диети

  • Сподели:
Няколко съвета как да изваем стройно тяло за лятото без никакви диети

Правилният режим на хранене, който включва умерена консумация на полезни хранителни вещества в комбинация с физически движения, са едни от основните фактори за поддържане на нормално тегло. Не е нужно да спазваме дълги и мъчителни диети за да се радваме на стройна фигура, просто трябва да наблегнем на някои съвети, ако искаме да регулираме теглото си и да изглеждаме зашеметяващо през летния сезон. 

Съвети как да свалим излишните килограми без диети и да поддържаме нормално тегло.

Съвет 1 - За да задвижите метаболизма си, направете специален режим, който включва пет хранения дневно, но със значително по-малки порции, които да задоволяват глада ви. Така няма да чувствате слабост и организмът ви ще може веднага да се възползва от калориите, които му доставяте, но без да натрупва резерви.

Съвет 2 – Наблягайте на задушените храни или пък на ястията приготвени на пара. Така продуктите запазват хранителните и вкусовите си качества, минералните соли и важните за организма ни витамини. 

Съвет 3 – Намалете захарните изделия, както и прекалено мазните храни, тъй като с прекомерната им употреба рискувате да закръглите ханша повече, отколкото би ви отивало. Наблегнете на храни естествено богати на мазнини и захари. 

Съвет 4 – Консумирайте богати на протеини храни, като редувате животинските (месо, риба и яйца) с растителните (бобови, зърнени и плодове). 

Съвет 5 – Когато се храните дъвчете по-бавно и не бързайте – това е най-добрият начин да се заситите по-бързо и да улесните храносмилането си.

Съвет 6 – Минималното количество вода, което трябва да поемате дневно е литър и половина. Не забравяйте да пиете повече вода, защото чрез нея ще се радвате на свежа кожа, а тя от своя страна ще улесни изваждането на токсините от организма ви. 

Съвет 7 – Измервайте теглото си веднъж седмично, като най-добре е това да се случва в един и същи ден, час и върху един и същи кантар, с дрехите с които сте се мерили предишните пъти. Не е нужно да проследявате теглото си ежедневно по няколко пъти, това дори е излишно и би могло сериозно да повлияе на настроението и самочувствието ви, като отново ви подтикне към консумацията на огромни количества вредна храна. 

Виж още