Няколко съвета, които ще ни помогнат да срещнем правилния човек

  • Сподели:
Няколко съвета, които ще ни помогнат да срещнем правилния човек

За много от нас емоционалният ни багаж може да направи намирането на подходящия романтичен партньор едно много трудно пътуване. Може би сте израснали в семейство, в което не е имало модел за подражание на здрава и стабилна връзка и се съмнявате, че такова нещо изобщо съществува, а може би историята на връзките ви се състои, само от кратки забежки и не знаете как да направите една връзка трайна. Възможно е да сте привлечени от неправилния тип хора или да правите едни и същи лоши избори отново и отново, поради неразрешен проблем от миналото. Макар че винаги има пречки да срещнете правилния човек, тези съвети могат да ви помогнат да намерите трайна любов и да изградите здрава и стойностна връзка.

Какви са най-честите пречки пред намирането на любовта

Трудно ли ви е да срещнете подходящия човек? Когато имате проблеми с намирането на партньор е твърде лесно да се обезкуражите или да повярвате на разрушителните митове за запознанствата и връзките. Самотният живот предлага много предимства, като например това, че можете свободно да се занимавате със собствените си хобита и интереси, да се научите да се наслаждавате на собствената си компания и да оценявате тихите моменти на уединение. Въпреки това, ако сте готови да споделите живота си с някого и искате да изградите трайна, стойностна връзка, животът като сингъл може да изглежда и много разочароващ.

Как да се справим с липсата на доверие

Взаимното доверие е крайъгълен камък на всяка близка лична връзка. Доверието не възниква за една нощ. То се развива с течение на времето, докато връзката ви с другия се задълбочава. Въпреки това, ако сте трудно доверчив – някой, който е бил предаден, травмиран или малтретиран в миналото или някой с несигурна връзка – тогава може да откриете, че е невъзможно да се доверите на другите и да намерите любовта. Ако имате проблеми с доверието, вашите взаимоотношения ще бъдат доминирани от страх. Страх да не бъдете предаден от другия човек, страх да не бъдете разочарован или страх да се почувствате уязвим. Но е възможно да се научите да се доверявате на другите. Работейки с правилния психолог може да идентифицирате източника на вашето недоверие и да проучите начини за изграждане на по-богати, по-пълноценни взаимоотношения. Намирането на правилния човек е само началото на пътуването, а не дестинацията. За да преминете от случайни срещи към отдадена, любяща връзка, трябва да подхранвате тази нова връзка.

Какво трябва да направите, за да подхранвате връзката си

Инвестирайте в нея. Никоя връзка няма да върви гладко без редовно внимание и колкото повече инвестирате един в друг, толкова повече ще растете. Намерете дейности, на които може да се насладите заедно и се ангажирайте да прекарвате времето си, за да участвате в тях, дори когато сте заети или стресирани.

Общувайте открито. Вашият партньор не чете мисли, така че му споделете как се чувствате. Когато и двамата се чувствате комфортно да изразявате своите нужди, страхове и желания, връзката между вас ще стане по-силна и по-дълбока.

Разрешете конфликта, говорейки честно. Без значение как подхождате към различията във връзката си, важно е да не се страхувате от конфликт. Трябва да се чувствате в безопасност, за да изразите проблемите, които ви притесняват и да може да разрешите конфликта без унижение, деградация или настояване, че сте прави.

Бъдете отворени за промяна. Всички взаимоотношения се променят с времето. Това, което искате от една връзка в началото, може да е много различно от това, което вие и партньорът ви искате няколко месеца или години по-късно.

Виж още