Силни послания, които ще ни помогнат да преодолеем провала

  • Сподели:
Силни послания, които ще ни помогнат да преодолеем провала

Какво е провалът? В същността си той е още един ненаучен урок, който идва точно в подходящото време, за да ни подскаже да променим нещо в подхода си и следващият път да действаме различно. Обикновено повечето хора не само, че не взимат никакви поуки от провалите си, но смятат и че Вселената им е длъжна по някакъв начин и молбите им трябва задължително да бъдат удовлетворени, без да са успели да се поучат от своите грешки и да открият сами вярната посока.

Животът е така устроен, че човек задължително трябва да преживее и някакво разтърсване, което да му напомни кога да спре, кога да преосмисли случващото се и най-вече, кога е дошло времето за промяна. Обикновено повечето от нас не могат да четат между редовете, нито пък разбират принципите на живота, които ясно ни подсказват, че докато човек продължава да опитва - винаги има възможност да победи, но ако се откаже след първия провал и не е взел своите поуки навреме, никога няма да стигне до мястото, на което мечтае да бъде. Всъщност всеки изминал ден, месец и година ни учат на нещо ново, внасят доза мъдрост в нашето съзнание и обогатяват представата ни за живота, в която никога нищо не е само черно или бяло. Човек трябва задължително да се научи да приема философски провалите в живота, защото това е единственият начин сам да се нахъсва и да продължава напред, дотогава, докато не успее да реализира всяка поставена цел и докато не сбъдне всичките си мечти. 

В следващите няколко редове ви представяме мисловни послания, които да ви подбутват напред и няма да ви позволят да се откажете на крачка от мечтите си.

Послания, които ще ни помогнат да се справим с провала
Никога не забравяйте, че всеки провал и загуба носи тайно послание към вас и то е насочено към изпитването на вашите – сили, воля, мисъл, вяра и душевност, които трябва винаги да бъдат на високо ниво, помагащо ви да осъзнаете смисъла на всяко изпитание и мъдростта, която иска да ви предаде!
Във всяка житейска битка присъстват както победи, така и провали, иначе животът щеше да бъде много безцветен и скучен, ако нямаше за какво да мрънкаме, а преживявахме единствено възходи и победи. Тогава нямаше да можем да усетим и вкуса му, не само сладкия, но и онзи соленият, лютият и киселият, които също са неименна част от него!

За да бъдеш победител, трябва да преминеш с гордо вдигната глава през провала и смело да продължиш напред без да се вкопчваш в него. Веднъж осъзнаеш ли посланието, което ти изпраща загубата, ще можеш по-бързо да се придвижиш към голямата победа! Силният човек духом преминава през загубите спокойно, одухотворено и хармонично, защото вече е осъзнал, че тръшкането, мрънкането и самообвиненията са за слабите хора, които не могат да вникнат във висшите послания, изпратени от Вселената! 

Човек е толкова силен, през колкото загуби е преминал в живота, защото щастието не може да ни даде този опит, който ни дава провалът, нито пък може да ни зареди с толкова сили, че да не се отказваме и да продължаваме, да експериментираме със своята вътрешна сила!
Никога не се отказвайте в моментите, в които провалът е дошъл, а се заредете с търпение и следващият път променете нещо в действията си, защото това е единственият начин да постигнете много повече, отколкото в предишния си провален опит!
 

Виж още