Техники, чрез които да демонстрираме своята любов и да подобрим общуването във връзката 

  • Сподели:
Техники, чрез които да демонстрираме своята любов и да подобрим общуването във връзката 

Научно доказано е, че любовта играе централна роля в човешките взаимоотношения и от нея до голяма степен зависи нашето емоционално и духовно състояние. Всъщност нуждата ни да бъдем обгрижвани и обичани от друг човек е една нормално човешка, емоционална потребност, която никой не може да изкорени от себе си и да живее щастлив без да разполага и с един любим човек, на когото да се опре в трудните моменти. Когато сме във връзка ние сме готови да понасяме непреодолими трудности и да се впускаме в безмилостните житейски дилеми. Според психолози желанието ни за романтична любов е дълбоко вкоренено в нашето ДНК и именно това е причината повечето хора да се чувстват празни, тогава когато не са успели да открият сродната си душа. 
Ето няколко начина, чрез които ще подобрите общуването си с любимия и ще демонстрирате своята силна привързаност и обич.

Вместо обиди стреляйте с непоискани комплименти
В моменти на гняв е по-добре човек да замълчи, защото всяка изречена дума има способността да унищожава пътя ни към другия човек и да ни отвежда на места, на които не искаме да бъдем. Когато сме под афект обикновено не вникваме дълбоко в това, което изричаме, а оставяме на емоциите да завладеят съзнанието ни и да ръководят всички наши действия. Един от нашите съвети, който ще ви помогне да подобрите общуването със своята половинка и да се радвате на здрави отношения е, просто да замените обидните думи с комплимент и то не какъв да е, а непоискан и дори неочакван от вашия партньор. Така вместо да изричате обиди и да подхранвате ненужно своя гняв, ще можете да балансирате ситуацията и да потушите нарастващия огън, който несъмнено е способен да изгори основите на връзката ви.

Изненадващи подаръци без повод
Важното тук е да не бъркаме меркантилните подбуди, както и материализма на новото време с демонстрацията на чувства. По-скоро можем да заложим на нещо малко, но запомнящо се и казващо на отсрещния човек, че мислим и държим на него. Тук основната техника се крие в милия жест, не в това колко средства сме вложили в закупуването на този подарък, а символичен дар, чрез който да подскажем своите добри намерения и топли чувства към другия човек.

Отделяне на качествено време, в което да заздравим връзката си
Времето е от основно значение за това накъде ще се придвижват едни отношения, дали ще останат на едно и също място през годините или ще имат прекрасно бъдещо развитие. Да бъдеш там и да подкрепяш любимия човек във всеки труден момент, пред който ви е поставила съдбата, е от огромно значение за създаването на здрава връзка помежду ви. Общуването също не е за пренебрегване, тъй като чрез него успяваме да споделим своите тревоги и щастливи емоции с другия човек и само по този начин той може да разбере какво в действителност се случва с нас и какви емоции преминават през тялото ни. Във всеки свободен момент трябва да отделим време за любимите си хора, защото това е най-перфектният начин, чрез който да покажем, че не са ни безразлични и че ги обичаме безкрайно много.

Физическата близост и докосване
Физическият контакт е много важен за това да успеем да разтопим ледовете помежду си и да накараме другия човек да се почувства едно цяло с нас, затова никога не трябва да пренебрегваме дребните жестове като докосване, погалване и целувка, които подсказват на любимия ни колко щастливи сме от факта, че е в нашия живот. Докосването и търсенето на физическа близост с другия човек са най-добрите начини да показваме вълнение, любов и грижа към другия, затова не трябва да ги забравяме, особено тогава, когато връзката ни се намира в някакъв застой.

Виж още