Кога мъжете се отдават на сексуални авантюри извън своята връзка

  • Сподели:
Кога мъжете се отдават на сексуални авантюри извън своята връзка

При всички двойки присъстват трудни периоди свързани с конфликти, неразбирателство, умора и липса на време. Още преди стотици години е важал простият принцип, когато жената откаже секс, мъжът просто отива и намира това, което търси някъде другаде. Дори и днес огромен процент от мъжете процедират по същия начин тогава, когато ''любовният плам'' е угаснал или пък стресът е нахлул в техните отношения и не успяват да открият пряк път към своята партньорка. В този момент мъжът започва да пренастройва своята енергия, но за жалост към друг човек, извън връзката и така тази огромна пропаст, която е присъствала между него и партньорката му, започва все повече да нараства и да ги разделя. Когато се достигне до този момент повечето мъже предпочитат да запазят семейството си, но започват да търсят близостта и секса извън своите връзки. Всъщност повечето мъже не успяват да разберат, че има начини, чрез които могат да съживят желанието за интимност в тяхната партньорка без да се налага да търсят секс някъде другаде. 

Те могат да събудят старите чувства, поривът и романтиката стига да се насочат в правилната посока и да поработят заедно със своята партньорка върху тази задача. При огромен процент от мъжете нуждата да търсят секс извън връзките настъпва в етап, в който чувстват, че няма какво ново да получат в своята връзка, като изживяване. Точно тогава настъпва и моментът, в който решават да погледнат настрани и да намерят човек, с когото да си върнат тези сексуални усещания, които отдавна не са изпитвали със своята партньорка. Интересен факт е, че при двойките, които са разделени седмици, сексуалното желание става в пъти по-силно, отколкото когато са заедно, но до момента, в който не се събрат, тогава то отново изчезва, а това най-често се дължи на рутината, липсата на инициатива и желание за близост. Обикновено споровете, нерешените проблеми и конфликтите са тези виновници, които подтикват мъжете да потърсят малко мир и хармония някъде, където не е толкова стресова средата и където могат просто да ''изключат'' и ''презаредят''. Скандалите не винаги са причината за изневерите при мъжете, всъщност психолозите са на мнение, че и в най спокойните връзки мъжете споделят, че усещат някаква липса може би на приключение и нещо, което би могло да ги извади от скучната рутина. 

Втората причина, която мъжете споделят, е свързана с отказа за секс, който получават често от своята партньорка и който всъщност директно ги насочва в обятията на други жени. Обикновено причините жените да отказват секс могат да бъдат свързани с умора, стрес и прекалено много нервно напрежение, което не им позволява да се настроят на същата вълна със своя партньор и да се отдадат на любовни игри. Прекалено натовареното ежедневие, семейството, работата, децата и проблемите са само една малка част от нещата, които стопират желанието за интимност при жените, защото дамите не могат да ''изключват'' и бързо да се пренастройват на друга вълна, както мъжете. В третия случай мъжете се отдават на извън брачни връзки, когато разберат, че тяхната партньорка ги лъже, манипулира или пък изневерява. Тогава дори не се замислят и директно изравняват резултата. И накрая, нека отбележим и един особено интересен факт и той е, че близо 67% от мъжете, които са разкрили, че изневерят споделят, че държат на своята партньорка и сексуалните забежки не означават нищо за тях. По-скоро се впускат в тях, за да свалят напрежението и да се върнат с нови сили в своята дългогодишна връзка.

Виж още