''Барби'' с награда ''Златен глобус'' за бокс офис постижения

  • Сподели:
''Барби'' с награда ''Златен глобус'' за бокс офис постижения

"Барби" спечели първата в историята награда "Златен глобус" за постижения в киното и бокс офиса.

Новата категория е създадена за най-касовите филми.

Филмът на Warner Bros., който вече е най-печелившият филм на световния пазар за 2023 г., сега има отличие, което затвърждава господството му в кината.

"Благодаря на всички зрители, на всички Барби и Кен пред и зад екрана. Това беше най-великата, най-радостната проява на майсторство и страст, която някога съм виждала", каза Грета Гъруиг, приемайки наградата заедно с продуцентите на филма и звездите Марго Роби, Америка Ферера и Райън Гослинг.

Марго Роби отправи подходящо послание при приемането на първия в историята "Златен глобус" за постижения в киното и боксофиса:

"Много благодаря на "Златните глобуси", че създадоха награда, която възхвалява феновете на киното. Това е филм за Барби, но е и филм за хората. Това е филм за вас. Направихме го за вас и го направихме с любов. Благодарим ви, че ни отвърнахте с любов."

"Барби" беше доминиращата сила в началото на вечерта, като получи 10 номинации във всички категории, включително номинации в категориите за най-добър музикален или комедиен филм и най-добра актриса за Марго Роби, както и за най-добър режисьор, най-добър сценарий и три номинации за най-добра оригинална песен.

Виж още