Първи поглед към "Maria": Анджелина Джоли се превъплъщава в ролята на оперната певица Мария Калас

  • Сподели:
Първи поглед към "Maria": Анджелина Джоли се превъплъщава в ролята на оперната певица Мария Калас

Вече имаме първи поглед към Анджелина Джоли като прочутата оперна дива Мария Калас в предстоящия биографичен филм "Мария" на режисьора Пабло Лараин. Филмът току-що сподели първите кадри на Джоли в ролята на героинята.

Филмът е базиран на истински събития и ще разкаже бурната, красива и трагична история на живота на най-великата оперна певица в света, преживяна и пресъздадена през последните ѝ дни в Париж през 70-те години на миналия век.

След като независимата продукция подписа временно споразумение със SAG-AFTRA, снимките вече са готови и ще се проведат в продължение на осем седмици в Париж, Гърция, Будапеща и Милано.

Заедно с Джоли в актьорския състав влизат още Пиерфранческо Фавино (Адажио, Колибри), Алба Рорвахер (Химера, Гладни сърца), Халук Билгинер (Зимен сън), Коди Смит-Макфий (Силата на кучето, Елвис) и Валерия Голино (Портрет на една дама в пламъци, Caos Calmo).

Сценарият, който е завършен преди стачката на WGA, е написан от Стивън Найт (Спенсър, Peaky Blinders, Eastern Promises). Сред продуцентите са Хуан де Диос Лараин за Fabula, Йонас Дорнбах за Komplizen Film и Лоренцо Миели за The Apartment, компания на Fremantle. Световните продажби на ''Мария'' ще се осъществяват от FilmNation Entertainment.

"Невероятно съм развълнуван да започна продукцията на "Мария", която се надявам да представи забележителния живот и творчество на Мария Калас на публиката по целия свят, благодарение на великолепния сценарий на Стивън Найт, работата на целия актьорски състав, екипа и особено на блестящата работа и изключителната подготовка на Анджелина", казва Лараин, който наскоро направи премиера на своята мрачна комедия-ужас "El Conde" във Венеция.

Според продуцентите костюмите на Джоли във филма са базирани на оригиналните облекла, носени от Калас. Продукцията се е консултирала с групи за защита на правата на животните, включително PETA, относно използването на винтидж кожени елементи, носени във филма, от архивната колекция на дизайнера на костюми Масимо Кантини Парини. Беше взето съзнателно решение да не се използва или набавя нова кожа.

"Приемам изключително сериозно отговорността към живота и наследството на Мария. Ще дам всичко от себе си, за да се справя с това предизвикателство", сподели Джоли.

Виж още