Най-модерните прически за лято 2024: идеи за дълга и къса коса

  • Сподели:
Най-модерните прически за лято 2024: идеи за дълга и къса коса

През лятото на 2024 г. естествеността, лекотата и непринудеността ще останат на мода. Тенденция, която лично мен, особено радва.

Сложните тъкани и масивните аксесоари отстъпват място на простия стил без излишни акценти, който лесно можете да повторите сами. 

Плажни вълни
Лекият и естествен стил е подходящ за всяка визия и събитие. За да го повторите, първо накъдрете косата си със средно голяма маша, като завъртите кичурите в различни посоки, за да създадете ефекта на плажни вълни. След това срешете охладената коса и нанесете малко текстуриращ спрей, който ще подчертае текстурата и обема на къдриците.

Небрежна конска опашка
Небрежната прическа е идеална за горещите летни дни. Преди да съберете косата си, я накъдрете с маша със среден диаметър. След това напръскайте къдриците си с текстуриращ спрей и ги издърпайте на опашка, като издърпате косата от темето за небрежен вид. Закрепете косата си с тънка еластична лента и увийте малък кичур около нея, за да скриете аксесоара.

Гладък кок
Елегантната и женствена прическа е подходяща за вечерно събитие, работа или брънч с приятели. За да оформите косата си в елегантен кок, нанесете малко гел върху косата си и я вържете на кок с помощта на фиби или еластични ластички. Прическата ще бъде по-изпипана, ако използвате ръба на дланта си – така ще можете да разпределите косата по-равномерно около кока. Разпръснатите коси могат да бъдат изгладени с помощта на гел за коса и малка четка или специален восък в стик. Лакът за коса придава обем на вашата прическа и спомага за запазването на първоначалния й вид. Лакът не слепва косата и не оставя бели следи.

Светлинни вълни
За разлика от плажния стил, леките вълни ще ви помогнат да създадете по-елегантен, но леко небрежен външен вид. С тази прическа можете да отидете на среща или парти.

Прическа за средно дълга коса
Леките вълни могат да бъдат създадени с четка. Нанесете термозащитен спрей с грижовно действие върху влажна коса. След това изсушете корените, създавайки коренов обем и изсушавайки косата с 80%. Ако искате да направите прическата си по-текстурирана, нанесете пяна или текстуриращ спрей. След това разделете косата си на кичури и ги навийте стъпка по стъпка с разресване. Поставете гребена в началото на кичура, като насочите въздуха на сешоара по растежа на косата. След това превъртете през четката, плъзгайки се надолу по къдрицата. Повторете тази стъпка няколко пъти, образувайки вълна. Последната стъпка е фиксирането. За да направите стайлинга по-издръжлив, използвайте лек лак със средна издръжливост. Нанесете го върху краищата на косата си, за да придадете блясък и устойчивост.

Стайлинг за къса коса
Първо нанесете термозащитен продукт върху влажна коса. След това изсушете косата си с хладен въздух, за да не повредите къдриците си. Следващият етап е образуването на вълни. Това може да стане с помощта на маша или преса, като завъртите кичурите от лицето. След като косата ви се охлади, срешете я с пръсти и нанесете лак за коса със средна фиксация или текстуриращ спрей. Продуктите ще помогнат за фиксиране на стила и ще го направят по-гъвкав и обемен.

Извити краища
Този ефектен стайлинг може лесно да се повтори за няколко минути и изглежда така, сякаш сте прекарали повече от час с него. Тайната са гладки, овлажнени къдрици без намек за къдрене. Нанесете термозащитен спрей и кондициониращ продукт върху влажна коса, за да направите кичурите удобни и блестящи. След това изсушете корените и започнете стилизирането: разделете косата на кичур, издърпайте я за разресване. След това завъртете върха на къдрицата навътре и я затоплете, като завъртите гребена. Оставете прическата за няколко минути и нанесете гъвкав лак за коса.

Автор: Саида, фризьор от верига салони ''I Like Nails''.

Виж още