Три маски за лице, които ще ви помогнат да изглеждате по-млади и красиви

  • Сподели:
Три маски за лице, които ще ви помогнат да изглеждате по-млади и красиви

Маските са прекрасно средство за поддържане свежестта и младежкия вид на кожата. Едни от най-ефикасните маски са тези със съдържание на сокове от плодове, мляко, яйца и зеленчуци. Техниката на прилагане е следната – първо измиваме и подсушаваме добре лицето си, после нанасяме кремообразната маска върху лицето и шията. Оставяме я да действа около 15-20 минути, след което я премахваме и измиваме лицето с хладка вода. 

Ето и трите маски, които ще възвърнат еластичността и сияйния вид на кожата ви.

Витаминна маска
Тази маска е подходяща за освежаване, тонизиране и избелване на пигментациите по кожата. А за да я приготвим са ни нужни – сок от лимони, домати, ягоди, краставици и малини. Смесваме сока от тези плодове с цедено кисело мляко, след което нанасяме сместа върху кърпа или марля, на която предварително сме изрязали отвори за носа и очите. Напояваме кърпата или марлята със сместа, след което я полагаме върху лицето и с тази маска стоим около 15-18 минути, след което я отмиваме от лицето и нанасяме хидратиращ крем.

Стягаща маска
Тази маска е изключително подходяща против разширени пори, бръчки и отпусната кожа. За да си направим маската в домашни условия са ни нужни – 1 белтък, 1 ч л лимонов сок. Смесваме ги, след което нанасяме първи слой върху кожата, а след 8 минути и втори слой на местата, на които са най-видимо изразени бръчките.

Избелваща маска
Тази маска се прилага при петна по лицето и лунички. Ако искаме да получим видими резултати трябва да я прилагаме редовно. За да си я приготвим са ни нужни – 2 с л цедено мляко и 1 супена лъжица овесени ядки. Разбъркваме, след което нанасяме на дебел слой върху кожата на лицето, изчакваме маската да подейства за около 18 минути, после я отмиваме и нанасяме подхранващ крем. 

Виж още