Деми & Скаут на ревюто на Dior Men 2025

  • Сподели:
Деми & Скаут на ревюто на Dior Men 2025

На четвъртия ден от Седмицата на мъжката мода пролет/лято 2025 г. Dior покани множество звездни гости на първия ред на ревюто си, начело с Ким Джоунс, който отговаря за мъжките колекции.

Шоуто на Dior Men е не само кулминацията на Седмицата на модата в Париж, но и нейният определящ момент.

Това вече е традиция за творческия директор: всеки сезон той отдава почит не само на основателя на къщата Кристиан Диор, но и на майсторството и опита на занаятчиите. Тук той завладява Вал-де-Грас, в 5-и район на Париж, за да представи силуети, вдъхновени от работата на южноафриканския керамик Хилтън Нел. Още преди началото на ревюто подбраните от него знаменитости предизвикаха вълнение. Деми Мур, придружавана от дъщеря си Скаут и верния си спътник, кученцето Пилаф,  Кейт Мос, Бади Бъни, Бруклин Бекъм, Том Холанд, Робърт Патинсън, Фарида Келфа, Саул Нани. Верните на Dior гости заеха местата си на първия ред, за да открият колекцията, изпълнена с кутюрни детайли, деликатен стил и нови аксесоари, която изследва идеята за творческата страст и нейния отпечатък във времето, в центъра на артистичен декор.

Влиянието на архивната висша мода се проявява най-изненадващо във възкресяването на нереализирана скица на Ив Сен Лоран за палто от есенно-зимния сезон на 1958 г. Като вдъхва живот на тази скица, Джоунс не само отдава почит; той преодолява пропастта между минало и настояще, предлагайки нова перспектива за шивачеството. Заоблените обеми и изваяните линии придават чувствен завършек на облекла, които иначе биха могли да бъдат семпли, като подобряват цялостното тактилно изживяване от колекцията. (Между 1958 и 1960 г. Ив Сен Лоран създава шест колекции за Dior).

Аксесоарите и обувките също получават значително внимание, съчетавайки игриви елементи с практичност. По подобен начин емблематичната чанта Dior Saddle е преосмислена, като конструкцията ѝ е омекотена, за да се адаптират нейните криволинейни контури към нови формати.

Освен това обхватът на колекцията се простира отвъд Париж, докосвайки се до глобалната чувствителност, без да налага йерархия. 

Гледайте най-новия ни подкаст ''Красивата част от живота''.

Виж още