Блокирали чакри и тяхното препрограмиране с цел пречистване на духовността

  • Сподели:
Блокирали чакри и тяхното препрограмиране с цел пречистване на духовността

Чакрите са вибрационни магнитни колела, намиращи се в човешкото тяло и преработващи постъпващата енергия и информация в него. Основните чакри са общо седем на брой. Първата чакра в човешкото тяло се намира в основата на гръбначния стълб Муладхара и е свързана с контакта ни с всичко земно, както и индивидуалността, която сме пренесли със себе си.

Втората чакра е Свадхиштхана – разположена в близост до пъпа и е свързана с нашите най-съкровени чувства, стремежи, желания и емоции. Манипура е третата подред чакра, която се намира в областта на слънчевия сплит и е пряко обвързана с вътрешните органи, интуицията, мотивацията и желанието за действие.

Четвъртата се нарича Анахата и се намира в близост до сърцето, тя е свързана с духовността, чувствителността, нуждата да прощаваме и разбираме околните, както и вътрешният ни баланс. Вишудха е чакрата, която се намира в областта на гърлото и е пряко обвързана с преобразуването на видимото в нещо много по-величествено, както и желанието да се развиваме, променяме и обогатяваме постоянно в своя живот.

Шестата е Аджна, тази чакра е разположена в областта над веждите, по средата на челото и е пряко свързана с човешката психика, емоции и пълния анализ над събитията в живота ни. Сахасрара е седмата последна чакра и е възприемана също като Божествената чакра, събираща в себе си - ума, енергията, сърцето, духовността и желанието за придобиване на свръх вселенски знания. 
След като разгледахме основните седем чакри, трябва да се съсредоточим върху онзи аспект от живота ни, който ни затваря от към емоционалните и духовни наслади, като ни кара да се чувстваме, емоционално слаби и лишени от духовност, натикани завинаги в собствения си мисловен затвор.

Понякога този блокаж идва не само от тежкия стресов живот, но и от информацията, която чакрите са попили от нашите предишни животи и така, чрез преноса на ДНК, което е съсредоточено в първите две чакри, ние сме успели да запазим цялата енергийна информация в тези информационни потоци и именно това е причината на моменти да се чувстваме сексуално, емоционално, духовно и физически неудовлетворени, както и без досег до своя вътрешен Аз.

Когато човек премине през много трудности и успее да изчисти своята енергия навреме без да я пренася постоянно в другите измерения, той ще получи възможността да започне на чисто, но този път в съзнанието и душата си ще е събрал и доза мъдрост! Когато обаче вместо тази, така нужда мъдрост, ние пренасяме тежките негативни енергии, впили се от изминали събития и предишни животи, съдбата ни започва да се ръководи от вече предначертания кръг на енергийните ни чакри. 

Част от чакрите са пряко свързани с нашите емоции, душевни травми и психика, а когато те бъдат блокирани от обстоятелствата или пък от товарите, които сме пренесли в сегашния си живот. Точно тогава всичко около нас започва да се движи на забавен ход, а по-лошото е, че колкото и усилия да полагаме да се придвижваме напред и да развиваме ума и тялото си, една тъмна сила не спира да ни дърпа назад. Тази сила е програмирана в нашето ДНК, което създава гените, които от своя страна осъществяват контакт с всяка клетка в човешкото тяло, като не спират да общуват помежду си. Чакрите също наподобяват ''карта-памет'', както е и нашето ДНК, в която карта се съхранява важната информация от многобройните ни прераждания.

И ако не сме успели да я ъпгрейднем и осъвременим, като повишим чистата енергия и духовността си, което от своя страна ще промени напълно и качеството ни на живот, то тогава в следващите си прераждания ще сме подложени на още по-големи изпитания, като ще започнем да преживяваме редица от неприятни събития, носещи отпечатъка на силна и могъща карма, която се опитва да ни подскаже, че е дошъл моментът да променим себе си. Съсредоточавайки се върху онази невидима сила, която носим и която всъщност притежава способността да канализира и прочиства тези негативни спомени, съхранени в чакрите ни.

Когато чакрите ни са блокирани, ние постепенно започваме да усещаме този енергиен дисбаланс, като объркването и сериозните проблеми могат да настъпят, както в мозъка ни, така и в начина по който реагираме на събитията в живота ни. Емоциите, които ни изяждат и ни карат да ставаме все по-нещастни, тъжни, безсилни и уморени. Един от най-добрите начини за пречистване на увредените чакри е, чрез духовна медитация, която ще освободи тъмните енергии и ще внесе в душата ни изцеление и вътрешен покой!

Виж още