Психология на емоциите и по какъв начин сами отключваме болести  

  • Сподели:
Психология на емоциите и по какъв начин сами отключваме болести  

Нашите мисли и най-вече тревоги са способни да отключват редица заболявания в тялото ни. Всички наши изживявания пък са създадени директно от нашите помисли, емоции и думите, които сме изрекли. Всички те са образували огромен процент от живот. Едва 8 % от нещата, които се налага да изживеем са дело на съдбата, докато всичко останало е произведение на ума и чувствата ни. Сами разбирате, колко важно е човек да може да съхрани психиката си здрава, защото главно от нашите мисли зависи, дали ще развием някакво заболяване или пък ще се радваме дълги години на отлично здраве. Пряката връзка между това, което преживяваме и това, което е минало през ума ни, всъщност е тази спирала, която отключва редица здравословни проблеми в човешкото тяло и сега ще разберем кои от най-често срещаните заболявания са плод именно на нашите мисли, страхове и притеснения.

Пъпки по лицето – Акне
Обикновено акнето се отключва в тийнейджърска възраст, но и не само. То е плод на нашето възприятие, спрямо това как изглеждаме. Неспособността ни да се харесваме директно избива през кожата на лицето ни и ни напомня да не бъдем толкова строги към себе си. Когато започнем да се харесваме с качествата и недостатъците си и осъзнаем своята стойност, акнето ще изчезне. 

Паник атаки
Проблемите с липсата на въздух и последващите паник атаки обикновено се отключват от един силен страх най-често от промяната и от това да се впуснем в някакво ново непознато до сега за нас начинание. Силното притеснение, че няма да се справим с живота си обикновено действа като едно ‘’въже’’ омотано около шията ни, което не спира да ни стяга и тогава започваме да усещаме как бавно губим контрол над тялото и съзнанието си. За да можем да излезем от този страшен омагьосан кръг, ние трябва на първо място, да се изчистим от тези страхове и да осъзнаем колко красив и интересен е животът ни, да благодарим за това, че сме живи и да успокоим ума си, като му докажем, че пред нас не стои никаква опасност.

Обриви – Алергии
Огромен процент от алергиите се отключват от външни фактори, но въпреки това всеки обрив крие някакво послание, което предварително сме успели да запечатаме с мисълта си в него. Алергиите например говорят за безсилие, липса на воля и едно преждевременно предаване пред проблемите. Обикновено обривите и алергиите се отключват в момент, в който се чувстваме особено неспокойни и не вярваме, че ще се справим с трудностите, с които животът ни сблъсква. За да можем да се отървем от алергиите и обривите, трябва първо да освободим мисълта си от цялото това напрежение, което сме създали неоснователно и което ни пречи да осъзнаем колко силни можем да бъдем.

Проблеми с корема и стомаха 
При болките и заболяванията на стомаха се наблюдава едно силно притеснение относно материалното ни благополучие и често тези невинни наши страхове отключват редица стомашни проблеми. Когато успеем да се абстрахираме от това колко пари ще спечелим и от това колко богати трябва да бъдем, тези болки ще изчезнат.

Болки в зъбите
Болките в зъбите обикновено биват отключени от дълго мълчание и потискане на чувствата ни. Когато сме неспособни да се справим с даден проблем и насъбираме своите емоции без да предприемаме никакви мерки как най-бързо да се справим със ситуацията, ние директно отключваме подобни състояния свързани с болки в зъбите. Когато успеем гласно да изразяваме своите чувства и не се страхуваме да вземем конкретно решение, тези проблеми бързо ще отшумят и ще забравим завинаги за тях. 

Виж още