Детоксикираща бърза диета със смокини

  • Сподели:
Детоксикираща бърза диета със смокини

Смокинята бива разпространена още в древността от Югозападна Азия към по-топлите страни. Този плод расте на малък храст или дръвче, като достига до десет метра. Смокинята е един от най-древните плодове, подходящ да се консумира, както пресен, така и изсушен. Изследователи са установили, че смокинята съдържа микроелементи, витамини, йодни съединения, пектинови вещества, белтъци, желязо, минерални соли, витамин С, които са изключително важни за правилното функциониране на целия ни организъм.

Още от древността този плод бива използван, както за директна консумация, така и като природно лекарство, което прочиства тялото, заличава някои пигментации и обриви по кожата и влияе много добре на черния дроб, сърцето и жлъчката. Смокинята е един от най-подходящите плодове за различни видове диети, както и за прочистване на целия организъм. В някои страни плодовете на смокинята биват пресовани, след което се напръскват с вода за да запазят гъвкавостта си и после се подготвят директно за износ. 

В други страни смокинята се използва за направата на различни видове алкохолни напитки. Природните свойства на този плод помагат, както за нормализиране на теглото и прочистване, така и при проблеми с жлъчката, черния дроб, сърцето и храносмилателни затруднения. Смокинята е много подходяща и при кашлица, ангина, гастрит и кожни проблеми. 

Магнезиевите соли, които съдържа този плод помагат при стрес и нервни заболявания, а фосфорните и калиевите за изчистване на организма от натрупаните вредни токсини. За да можем ефективно да прочистим своето тяло, трябва поне веднъж дневно да консумираме чай от смокини. За целта можем да запарим около половин килограм смокини в литър и половина вода, които сваряваме около 15 минути, след което оставяме настрана течността да изстине, прецеждаме и консумираме по една чаена чаша преди хранене.

В нашата детоксикираща диета можем да включим смокините за закуска, като ги смесим с кисело мляко или пък протеинови палачинки. За обяд можем да ги добавим към своята зелена салата с малко козе сирене и сухари. А за вечеря, можем прекрасно да ги съчетаем с печено телешко месо. Редовната консумация на този плод ще ни помогне да се изчистим от течността, която задържаме в тялото и която ни кара постоянно да се чувстваме подути, нервни и без никакви сили. 

Смокините могат да бъдат консумирани и сушени, като можем да ги прибавим в различни видове ястия и дори пълнозърнести хлебчета. Още след първата седмица ще започнете да усещате благотворното въздействие на този, така съвършен божествен плод, който ще ви зареди с енергия и ще ви накара да се чувствате добре в тялото си.