Подобряване на имунитета и създаване на защитна стена срещу вирусите

  • Сподели:
Подобряване на имунитета и създаване на защитна стена срещу вирусите

В момента се намираме в най-пиковия вирусен сезон, в който огромен процент от хората не успяват да се справят с настинките, тъй като при тях се наблюдава сериозна липса на имунитет. Обикновено едни от виновниците за ниската имунна защита се крият в начинът ни на хранене, както и поемането на минимални количества витамини, от които нашия организъм силно се нуждае.

За да можем да повишим имунната си защита срещу сезонните вируси и да се чувстваме здрави, трябва бързо да си набавим нужните за това витамини, които да изградят тази защита срещу вредните бактерии и вируси. 
Витамините можем да ги набавим под формата на хранителни добавки, както комплексно, така и поотделно в зависимост от това какви липси се наблюдават в тялото ни. За да разберем от кои витамини имаме сериозна нужда и недостиг в организма, можем да си пуснем пълна кръвна картина, която ще ни насочи към правилните добавки. 

Едни от най-честите липси на витамини в тялото ни обикновено са на – В12, С, Д, А, Омега 3, калций, желязо, магнезий и цинк. Освен набавянето на витамини за предотвратяването на настинки са ни нужни и още няколко важни елемента, като например по-здравословна храна, движение, както и задължителното включване на мед, джинджифил, чесън, лимон, лук, хрян и магданоз в дневното ни меню.

Освен тези полезни храни можем да добавим и билкови чайове, които да създадат, още по-висока имунна защита срещу сезоните вируси. Билките, които ще ни помогнат да изградим силен имунитет са – черен кимион, смокиня, женшен, черен бъз, риган, салвия и дива ябълка. Като от всяка билка можем да си правим имунно-защитен чай, с който да се предпазим от предстоящите грипни и вирусни вълни.

Виж още