Има ли жена, която да не стои красиво до този мъж

  • Сподели:
Има ли жена, която да не стои красиво до този мъж

Двойката беше голямата звезда в парада на гостите, който предшестваше прожекцията на филма "Партенопа" на Паоло Сорентино.

Усмихнати, щастливи, близки и ръка за ръка, Венсан и Нара избраха да останат верни на своите индивидуалности: актьорът бе облечен в син костюм с контрастни черни ревери, а ризата му бе оставена разкопчана почти до половината на гърдите, докато Нара избра рокля без презрамки, изцяло покрита с макро черни и сребърни пайети. 

Първата им официална поява заедно е в началото на годината, на Седмицата на модата в Париж, за ревюто на Ami Paris. Но светлините на филмовия фестивал в Кан 2024 нямаше как да не направят първия официален червен килим като двойка на Венсан Касел и Нара Баптиста още по-вълшебен. Те бяха големите звезди на премиерата на ''Партенопа'', филма в надпреварата за "Златна палма" на режисьора Паоло Сорентино.

За тези от вас, които все още не я познават, Нара Баптиста е млад 27-годишен бразилски модел, с 30 години по-млада от Касел. Двамата се запознават в Бразилия - страна, към която бившият съпруг на Моника Белучи (от която има две дъщери - Дева и Леони) е особено привързан: там се намира неговата резиденция и продуцентската му компания. През онова магическо лято на 2019 г. Касел споделя пред Vanity Fair: "Животът там беше кулминацията на една стара фантазия" - което го запознава с Нара.

На предишната вечер френският актьор присъстваше на премиерата на филма "The Shrouds", в който участва заедно с Даян Крюгер.

Филмът на Дейвид Кроненбърг "The Shrouds" изследва живота и смъртта.

На 20 май 2024 г. в рамките на филмовия фестивал в Кан се състоя световната премиера на новия филм на Дейвид Кроненбърг "The Shrouds". Представен в официалната конкурсна програма, този психологически трилър привлече множество знаменитости и киномани на червения килим в Grand Théâtre Lumière.

На 81-годишна възраст канадският режисьор създава филм с неземна красота, в който главният герой, Венсан Касел, проследява ден след ден разлагането на тялото на съпругата си. Дейвид Кроненбърг, известен с анализирането на границите и неочакваните трансформации на плътта във филми като "Видеодром", "Мухата" и "Крах", представи последния си пълнометражен филм на филмовия фестивал в Кан, отбелязвайки началото на втората конкурсна седмица.

Темата на "The Shrouds" е загубата на любим човек - дяволски романтична история, която режисьорът внимателно избягва да превърне в поетично или драматично излияние. Както обикновено, той подхожда към нея през смразяващия обектив на технологичното очакване, изследвайки как то може да промени връзката между човешкото тяло и машината. Филмът е написан след смъртта на Каролин Кроненбърг, съпруга и сътрудник на режисьора, през 2017 г. Тази загуба, вместо да предлага ключ към разбирането, придава на филма много личен тон и подчертава дълбоката емоция, която го пронизва.

Толкова лична, че Венсан Касел, 17 години след "Източни обещания" (2007), представя герой, който със стройната си фигура и сребриста коса прилича на Кроненбърг, почти досущ като него.

Виж още