Карла Бруни разкрива, че преди 4 години е била диагностицирана с рак на гърдата

  • Сподели:
Карла Бруни разкрива, че преди 4 години е била диагностицирана с рак на гърдата

Италианско-френският модел сподели диагнозата си в публикация в Инстаграм по повод месеца за борба с рака на гърдата.

Бившата първа дама на Франция Карла Бруни разкри в публикация в Instagram, че през 2019 г. е била диагностицирана с рак на гърдата, и призова последователите си да си правят редовно мамография, следвайки нейния пример. Тя отдаде дължимото на прегледа, който ѝ е помогнал да избегне необходимостта от мастектомия. Изявлението бе направено на френски и английски език. 

"Бях диагностицирана с рак на гърдата преди 4 години", започва изявлението. "Хирургия, лъчетерапия, хормонална терапия, преминах през обичайното лечение за този вид рак. Имах късмет: ракът ми все още не беше агресивен. Защо не беше агресивен? Защото нямаше време да стане такъв. Всяка година на една и съща дата си правя мамография. Ако не си я правех всяка година, днес нямаше да имам лява гърда."

Добавяйки, че "дълго време е имала резерви, преди да говори по темата", Бруни призова последователите си да се подлагат на редовни прегледи за рак на гърдата.

"Не пиша този пост, за да ви разказвам подробности за здравето си. Това е отвратително за мен. Причината, поради която публикувам това днес, е да предам послание. Едно фундаментално послание за всички жени, които ще прочетат това: Правете си мамография всяка година. Животът ви зависи от това."

Публикацията в Инстаграм беше озаглавена с хаштаг "#octobrerose", което се превежда като "Розов октомври" за месеца за повишаване на осведомеността за рака на гърдата.

55-годишната Бруни е съпруга на Никола Саркози, който беше президент на Франция от 2007 до 2012 г. Тя също така е певица и модел, а след края на мандата на съпруга си поднови певческата си кариера и отново започна да прави турнета.

В интервю за британския вестник ''The Sunday Times'' миналата година Бруни възкликна за 68-годишния си съпруг и неговата грижовна натура. 

"Той е супер алфа, направлява всичко. Обича да поема контрола над нещата", каза тя пред изданието.

Виж още