Седем навика, които карат една жена да изглежда зле

  • Сподели:
Седем навика, които карат една жена да изглежда зле

Всички сме несъвършени. Но всяка жена има естествено желание за съвършенство. Кои навици са не само вредни, но и сериозно пречат на постигането на целите ви, разказва Вера Фишингер.

Неподдържан външен вид
Някои жени обръщат внимание на външния си вид от време на време, само в името на някакво специално събитие. Но в ежедневието не смятат за необходимо да изглеждат добре поддържани, забравят, че е крайно време да си запишат час за маникюр или фризьор. Понякога дори елементарната хигиена се пренебрегва. Но не се нуждаете от нищо специално, за да се поставите в ред. Основното е желанието и минимум усилия. Безгрижното отношение към себе си не носи никаква полза на никого. Това няма да спести много време, но настроението и самочувствието ви могат сериозно да пострадат. Ще трябва леко да коригирате ежедневието си, за да отделите поне час за козметични процедури (и изобщо не е необходимо да ходите в салона). Но този малък компромис със стриктно управление на времето ще има положително въздействие върху това как се чувствате.

Лоши навици
Днес се смята за модерно да водите здравословен начин на живот, да не рискувате своето благополучие и цъфтящ външен вид, независимо от възрастта. Има цял набор от мерки, насочени към подобряване на вашето тяло. Това са различни системи за правилно хранене, физически упражнения, медитативни практики и козметични процедури. Такива задачи включват отказ от всичко, което е вредно за здравето, включително тютюнопушене. В допълнение към очевидната опасност за тялото, пушенето също влияе негативно на тена, ноктите и зъбния емайл, което със сигурност няма да придаде привлекателност на никого. 

Неточност
Всеки знае, че закъснението е лошо. Това влошава отношенията между хората, предизвиквайки недоверие и негодувание. Как можете да правите бизнес с човек, който дори не може да изчисли правилно времето? Обикновено причината по правило се крие в общата дезорганизация и безотговорност. Точността е особено важна в работната сфера, но също така е препоръчително да не закъснявате за приятелски срещи. Може би само на романтична среща е допустимо да пристигнете 10 минути по-късно от уговореното. Най-вероятно ще ви бъде простено за такова малко нещо. Но това е по-скоро почит към традицията и сладко кокетство, отколкото небрежност.

Вечни оплаквания и лошо настроение
Ако човек е постоянно в негативно състояние, оплаквайки се от всичко и всеки, от времето до политическата ситуация, тогава е малко вероятно да има много хора, които искат да поддържат комуникация с него. Хленчещите не само страдат от своя песимизъм, но и предават негативни мисли и настроения на останалите. С такъв навик не коства нищо да останете в изолация и да водите разговори със себе си. Човекът обаче е социално същество и без приятели, семейство и любими хора животът е скучен и монотонен.

Отложете всичко неприятно за по-късно
Важно е да следите внимателно здравето си, да се подлагате на редовни прегледи и да следвате препоръките на лекарите. Дори ако една жена много се страхува да направи това. Но тя обича себе си! Ето защо, за ваше добро, трябва да вземете толкова важни неща сериозно, да използвате силата на волята си и редовно да правите всичко, което лекарят е предписал.

Диети
Във всичко, включително желанието да отслабнете, трябва да знаете кога да спрете. Разбира се, струва си да се поддържате в добра форма с правилно и умерено хранене. Въпреки това, често желанието за отслабване се превръща в мания и ползите и вредите от такива дейности не се вземат под внимание. Това не подобрява здравето ви, но характерът ви се влошава значително. Без да получава достатъчно протеини, мазнини и въглехидрати, тялото понякога предизвиква неочаквани реакции под формата на слабост и дори депресия, да не говорим за физиологичен дискомфорт. Това състояние изобщо не насърчава хармонията със себе си и със света около нас

Какво тогава краси една жена? Колкото и банално да звучи, това е вярата в себе си, във вашата красота и стойност. Това чувство може да промени към по-добро не само външния ви вид, но и отношението на другите към вас. 

Автор: Вера Фишингер

Виж още