Три техники за елиминиране на негативните мисли

  • Сподели:
Три техники за елиминиране на негативните мисли

Може би все по-често ви се случва да изпитвате някаква силна тревожност, породена от безбройните проблеми и грижи, които постоянно ви се струпват на главата. Обикновено негативното мислене, тревожността и страхът от неприятности се отключват тогава, когато сме фокусирани върху отрицателния развой на събитията.

Повечето от нас мислейки си за онова, което не искат да им се случва в живота, успяват бързо да го предизвикат към себе си и отново благодарение на своите мрачни послания, които изпращат към Вселената. Нашата сила е нашата енергия, а мислите ни са онова кълбо, което завърта събитията в живота ни и ни отвежда до определени места, независимо от това дали искаме да ги посетим или пък не. Всичко се крие в нагласата ни и най-вече в мисловните послания, които изпращаме към Вселената, защото именно те създават бъдещето ни.

Ако искате да елиминирате отрицателните мисли и да се наслаждавате на един значително по-спокоен и щастлив живот, прочетете следващите няколко техники, които ще ви помогнат да се справите с негативността и лошото настроение.

1. Създайте ''мисловна среда за бягство'', която ще ви помогне да изтриете вредните мисли и да насочите фокуса си към събития, които отключват положителни емоции във вас. ''Мисловната среда за бягство'' е начин да се откъснем от всичките проблеми и тревоги, които изпиват силата ни и не ни позволяват да живеем в мир. Затова най-добрият начин да се отървем от негативността, е просто да си представим как влизаме в тази мисловна стая за бягство, която е изпълнена единствено с положителни усещания и да оставим извън нея всичките си проблеми.

2. Спрете да реагирате емоционално на това, което не ви харесва, защото така давате власт на отрицателните мисли, които от своя страна предизвикват поредица от неприятни събития в живота ви. Всичко което преживяваме е плод на нашия ум и се намира единствено в главата ни, а когато предадем контрола над негативността, в съзнанието ни започват да нахлуват купища притеснителни въпроси и страхове, отключени от вредната мисъл, която сме допуснали да премине в главата ни. Когато даваме ''храна'' на негативността, тя става все по-голяма и мощна, докато в един даден момент разбираме, че е обладала не само съзнанието ни, но живота и бъдещето ни. Емоциите, с които подхранваме лошите мисли са тези тъмни сили, които превръщат един дребен проблем в неразрешима загадка, затова спрете да подхранвате мисли, които носят отрицателен заряд към вас и се постарайте да не реагирате чак толкова силно и бурно над това, което ви огорчава и ви кара да се чувствате нещастни. Само така ще можете да елиминирате още в зародиш негативните послания и ще се радвате на пълна хармония.

3. Създайте си навик да реагирате веднага на отрицанието, още преди то да се е превърнало в поредица от негативни послания. Една негатива мисъл има силата да доведе още сто в главата ни, затова трябва да отрежете въжето преди то да се е омотало около вас. Например мислите си, че няма да се справите в работата или пък, че във връзката ви има сериозен и неразрешим проблем – най-правилният начин за действие тук, е да изтриете директно негативността и да я замените с мисли, които повдигат вашия тонус и дух, като например – ''Ще успея да се справя на всяка цена!'' или пък – ''Имам прекрасни отношения и само времето ще покаже развитието на връзката ми, дотогава ще се наслаждавам на това което имам!''

Когато човек се нагърбва с прекалено големи очаквания, започва да вярва, че ако постоянно мисли за онова, с което не иска да се сблъска - ще може да си го спести, но всъщност се случва точното обратното, защото всяка негативна мисъл се храни с нашите тревоги, безсъние и страхове, след което придобива заплашителни размери, а съзнанието ни пък се вкопчва в този лабиринт на проблемите и спира да реагира на хубавите събития, които не са никак малко в живота ни.

Виж още