Как да се справим с негативните агресори

  • Сподели:
Как да се справим с негативните агресори

Може би ви се е случвало да се сблъскате с човек, който изглежда като ходещо кълбо от нерви и негативност, целящ се да ги разпръсне върху вас и вие да станете неговата изкупителна жертва, за да може самият той да се отърве от това емоционално напрежение. Обикновено негативният агресор е човек, който не приема друга гледна точка, освен своята собствена, а когато някой се опитва да му се противопостави, той е готов директно да заеме отбранителна позиция, изхвърлящ обидни и агресивни реплики към своя опонент.

Този човек не само, че е агресивен без причина, но и самата му нагласа спрямо живота е негативна, което е и причината да излъчва тъмни енергийни вибрации от аурата си. Негативният агресор предпочита да държи контрола над своите жертви и да ги кара да се чувстват, като в капан, затова най-добрият метод да се отървем от подобен човек е, да създадем подходяща мисловна защита, която ще ни помогне да контролираме неговите изблици, което от своя страна ще ни позволи да го поставим на място.

Един от най-успешните начини, когато се сблъскаме с човек, който иска по някакъв начин да ни смаже психически, е да си представим мисловно, как се намираме на друго място далеч от него и като през малка дупка виждаме този човек и чуваме какво ни казва, но неговата енергия и думи не могат да ни докоснат. Тук усмивката е много важна, защото е един от начините да покажем на този арогантен екземпляр, че не притежава никакъв контрол над нас. Нещо повече, ние сме тези, които ръководим цялата ситуация и няма как да се трогнем от безсмислените му анекдоти. 

Това е един от най-правилните начини да демонстрираме своята сила и чрез помощта на мисловната защита и положителното излъчване да отдалечим завинаги този човек от себе си. Когато си представим как се намираме на друго място ние ще предпазим своята душевност и няма да позволим на агресивните хора да докосват мислите ни, нито пък да влияят на емоциите ни. Когато показваме колко положителни и щастливи сме пред този човек, ще можем да разконцентрираме неговите енергии и да се предпазим от тъмния му замисъл, да ни накара да се чувстваме нещастни и смачкани от безсилие. 

Виж още