Джуд Лоу: Един баща на седем деца, който се гордее с всички тях

  • Сподели:
Джуд Лоу: Един баща на седем деца, който се гордее с всички тях

Джуд Лоу, име, синоним на сексапилно изглеждащ мъж, пронизващи сини очи и кариера, продължила десетилетия, се превърна в културна икона.

От пробивната му роля в "Gattaca" до награденото му с БАФТА изпълнение в "Талантливият мистър Рипли", пътуването на Лоу е изтъкано от талант, страст и щипка скандал.

Роден в Лондон през 1972 г., актьорската кариера на Лоу процъфтява рано. Той започва пътуването си на сцената, като в крайна сметка получава роля в прочутия филм ''Пазаруване'', който бележи неговия дебют в киното. Ранният му успех бе затвърден от роли в ''Талантливият мистър Рипли'', където изпълнението му му спечели овациите на критиците и номинация за ''Оскар'' за най-добра поддържаща мъжка роля.

Родителите на Лоу са учители, които се пенсионират млади и преследват мечтите си да създадат театрална трупа, която пътува из Европа. Джуд споделя, че любовта на родителите му към изкуството, в това число - кино, театър, танци и музика - е оказала огромно влияние върху него и сестра му, художничката Наташа Лоу.

Лоу казва, че подходът му към дадена роля зависи от проекта и режисьора. Работил е с легендарен набор от режисьори, сред които Стивън Спилбърг, Мартин Скорсезе, Уес Андерсън и Майк Никълс. Широкият спектър на работа на Лоу включва престижни драматични филми като "Пътят към гибелта", "Студена планина" (за който получава втората си номинация за "Оскар" през 2004 г.) и "Авиаторът"; научнофантастични трилъри като "Гатака" и "Изкуствен интелект"; и големи франчайз поредици като "Фантастични животни" (в ролята на младия магьосник Дъмбълдор) и "Капитан Марвел". 

Личният живот на 51-годишния актьор обаче често е също толкова завладяващ, колкото и кариерата му. Въпреки бурния си личен живот, Лоу остава известен актьор, доказателство за неговия безспорен талант и харизма. Баща на седем деца (Звездата от "Фантастични животни" е горд баща на: Рафърти, на 26 г., Айрис, на 22 г., и Руди, на 20 г., с бившата си съпруга Сейди Фрост; дъщеря София, на 13 г., с бившата си Саманта Бърк; дъщеря Ада, на 8 г., с бившата си съпруга Катрин Хардинг; и две малки дечица, чиито имена не са оповестени публично, със съпругата си Филипа Коан), Лоу определя себе си като "прекомерен" баща, защото мисли за всички тях през цялото време. Съпругата му Филипа Коан и двете им деца пътуват с Лоу през последните няколко години, като живеят в седем или осем държави - период на странстване, който той определя като "прекрасен, но труден".

"Никога не съм бил от хората, на които им е удобно да заминат някъде за снимки и да отсъстват със седмици наред. Да имаш реалността, към която да се върнеш, те кара да се чувстваш отново нормален, преди да се превъплътиш в образа на някой като Хенри VIII."

Джуд Лоу започва да се среща с Филипа Коан, британски психолог и бизнес дама, през 2015 г. Двамата се срещат за пръв път чрез общи приятели, което в крайна сметка води до връзка, a през април 2019 г. сключват брак. През септември 2020 г. на двойката се ражда първото им общо дете. През февруари 2023 г. те посрещат второто си дете, което прави общо седмото дете на Лоу. Филипа Коан е основател на ''STRIDE'', консултантска компания, която се фокусира върху устойчивостта, промяната на поведението и екологичната психология. Работата ѝ включва предимно консултиране на организации за това как да включат жизнеспособни стратегии за устойчивост в своята рамка.

Актьорството се оказва семейно призвание: най-големият син на Лоу, Рафърти, с първата му съпруга Сейди Фрост, се появява в сериала "Господари на ефира" по Apple TV+, който излезе по-рано тази година. "Сложно е, защото съм наясно колко е трудно", казва Лоу за това да наблюдава как синът му навлиза в индустрията. "Когато аз влязох в този бизнес, нямах възможност за сравнение, но при него хората винаги могат да си кажат: "О, той е точно копие на баща си". Което от части е глупаво, защото неговата кариера си е неговата кариера."

"Развълнуван съм, защото можем да споделяме ентусиазма си за нещо общо и мога да му дам съвет, ако, разбира се, той иска да го приеме", продължава Лоу. "Безкрайно се гордея, че Рафърти се занимава с нещо, което обича. Очевидно е видял начина, по който работя, и това му се е отразило."

Виж още