Хелън Мирън: грандамата на Златните глобуси

  • Сподели:
Хелън Мирън: грандамата на Златните глобуси

Не е изненада, че Хелън Мирън - и нейната стилистка Рейчъл Фанкони - са избрали Les Petites Mains на Dolce & Gabbana за тазгодишната церемония по връчването на "Златните глобуси".

През последните години Мирън сключи неочакван, но плодотворен съюз с Доменико Долче и Стефано Габана, като седеше на първия ред на техните ревюта Alta Sartoria и носеше някои от най-изкусителните им модели на червения килим. 78-годишната актриса веднъж заяви, че трябва да има "олимпийско състезание за носене на голяма рокля" и че лично би се включила като представител на Dolce & Gabbana, ако се появи такава възможност. В постоянно променящия се свят на модата отношенията на актрисата с марката са доказателство за взаимното им възхищение и ангажираност.

Трикратната носителка на "Златен глобус" беше сред първите знаменитости, които пристигнаха на 81-вото издание на церемонията в Лос Анджелис, облечена в лавандулова рокля с пелерина, изработена от три нюанса лилав плат. Ансамбълът беше допълнен с обувки Sole Bliss и бижута Harry Winston, които подсилваха очарованието на роклята Dolce & Gabbana.

"Това е един от любимите ми цветове. Той е нещо като синьо-виолетово. Абсолютно обожавам този цвят и бях много щастлива, че ми направиха такава прекрасна, великолепна рокля", каза Мирън, докато ѝ взимаха интервю на червения килим.

Бляскав, елегантен, дамски: това са до този момент основните принципи за дрескод на червения килим, но често изборът на прическа на Мирън е в разрез с по-особените очаквания. Стилизирана с дълбоко странично разделяне и без кичури, прическата на Мирън привличаше вниманието към деликатната преса от люлякови сенки за очи, бледорозов руж и боядисаните в цвят на божур устни. Това е леко отклонение от обичайния ѝ начин, по който изглежда: да носи косата си дълга и пусната в знак на съпротива срещу стандартите за красота, налагани на по-възрастните жени.

"Има едно негласно правило, че не трябва да имаш дълга коса, когато станеш на определена възраст. Или, ако имаш дълга коса, трябва да си я прибрала на кок", каза тя пред Vogue през май. Но, разбира се, Мирън знае, че правилата са създадени, за да се нарушават. "Не мисля, че трябва да има правила и за щастие те са все по-малко. Израснах в свят, в който имаше всякакви правила по отношение на жените, а след това видях как се появиха хора като Мадона и ги нарушиха. Тя е жена, която ми е на сърце."

Добавяйки блясък към величествения си вид, Мирън носеше диамантена огърлица на Harry Winston и аксесоар, добавен в последния момент към визията ѝ на събитието. "Това е гривна за приятелството, която току-що ми подариха едни деца. Помислих си, че много добре се съчетава с тоалета ми", каза тя.

Мирън беше номинирана за най-добро женско изпълнение в телевизионен сериал - драма за ролята си в "1923", чието действие се развива във вселената на драматичния сериал "Йелоустоун", в който участва Кевин Коснър.

Виж още