Пет лесни трика, чрез които да прикрием недостатъците по лицето

  • Сподели:
Пет лесни трика, чрез които да прикрием недостатъците по лицето

Всяка жена си има своите тайни трикове, чрез които успява да придаде повече блясък и стил на външния си вид. Докато едни залагат на добре оформените скули и вежди, други дами обръщат повече внимание на очите и устните. Освен обичайните ежедневните ритуали съществуват и много полезни начини, чрез които да преобразите своята визия и да изглеждате зашеметяващо, ето и някои от тях.

1. Ако очите ви изглеждат уморени и хлътнали можете първо да добавите коректор върху тъмните петна около тях, след което да очертаете съвсем леко горните клепачи с много тънка черна очна линия. Очната линия е напълно достатъчна за една красива и естествена визия. Ако, разбира се, държите и на добрия тен можете да я комбинирате с един естествен фон дьо тен, който да прикрие част от недостатъците в областта на лицето ви.

2. Ако искате устните ви да изглеждат плътни и сочни, първо трябва да нанесете в двата им края бял молив, след което с близък до вашия естествен цвят леко можете да очертаете контурите и накрая да добавите червило в същия нюанс.

3. За да направите скулите си да изглеждат изразителни и красиви можете да ги очертаете със специална пудра или пък да използвате първо подхранващ крем, след което фон дьо тен и накрая пудра за скули, която да е с максимум един тон по-тъмна от цвета на кожата ви.

4. Ако искате носът ви да изглежда по-малък и прибран можете да нанесете фон дьо тен, след което с пръст да намажете върха  на носа с един тон по-тъмен фон дьо тен или да използвате директно малко бронзираща пудра за скули.

5. Ако пък носът ви е по-дълъг и искате да го скъсите визуално, нанесете малко по-течен фон дьо тен отстрани на очертанията му и леко го размажете за да може да се слее с основния тен на лицето ви. 

Гледайте най-новия ни подкаст ''Красивата част от живота''.