Колко е важен душевният покой за физическото и психическото ни здраве

  • Сподели:
Колко е важен душевният покой за физическото и психическото ни здраве

Все по-често се сблъскваме с различни стресиращи дилеми, имащи за цел да ни впуснат в житейската мъдрост, но когато човек преживява всичко прекалено емоционално, обикновено натрупва излишни душевни товари в себе си, които на по-късен етап в живота му, започват да му пречат да се чувства спокоен и щастлив. 

За да успокоим душата си трябва да заложим на добрия сън, тъй като умората е способна да оставя отрицателен отпечатък, както върху физическото ни тяло, така и върху психологическото ни здраве. Тайната на душевния мир се състои в психическата почивка, която задължително трябва да си даваме от време на време, за да можем да се заредим с енергия. След съня на второ място, за да достигнем пълна хармония, е важно нашето положително чувство, спрямо живота ни и света около нас, подбутващо ни към едни много по-стойностни и красиви моменти в живота ни. Важно е да настроим съзнанието си към спокойствието и душевния покой, като междувременно изключим всякакви мисли за болести, безпаричие или смърт. 

Запомнете, че душата ви е безсмъртна, затова се погрижете за нейния мир и никога не поемайте по-тежки товари, отколкото можете да понесете в действителност! Живейте с мисълта, че всеки един ден от живота ви е урок, от който трябва да получите някаква мъдрост, за да можете да навлезете на по-горните енергийни нива, където ще получите отговорите на всичките въпроси, които ви терзаят в момента.

Проявете вашето духовно Аз и намерете начини, чрез които да зареждате душата си с положителни емоции, защото това е единственият път към пълната хармония. Човек пренасящ омраза и злоба в душата си не може да бъде свободен и да се радва качествено на живота си!
Ако е нужно забравете за миналото, особено ако то отключва някаква болка в душата ви, вместо това запълнете емоционалното пространство с нови прекрасни спомени, в които един ден ще се оглеждате и ще чувствате, че животът ви е имал смисъл, а душата ви е останала неопетнена от всички земни демони и капризи на съдбата.

Виж още