Три лесни тактики, чрез които веднага ще забравите за стреса

  • Сподели:
Три лесни тактики, чрез които веднага ще забравите за стреса

Всъщност колкото повече човек се подава на среса, толкова повече неговите енергийни запаси отслабват и започва да се чувства изтощен от всичко, което се случва в живота му. Стресът обикновено идва, когато сме най-малко подготвени за него и винаги е облечен под формата на лоши новини, предстоящи стресови събития, които ангажират изцяло вниманието ни и ни напрягат допълнително, проблеми в работата или пък в личния живот. Стресът е непрекъснато около нас и обладава за секунди съзнанието ни, като изпълва мислите ни с тревожност, негативизъм и безпокойство. 

Съществуват психологически тактики, които биха могли да концентрират нивата на стрес в организма и да ни помогнат сами да се преборим със своите страшни емоции, които завладяват ума ни.

Разберете как бързо и за секунди да се отървете от стреса и да продължите напред още по-силни, мотивирани и енергийно заредени.

Нашата енергия в действителност постоянно циркулира и под напора на събитията в живота ни тя се променя. Обикновено неприятните емоции покачват нивата на стрес в организма ни и ни карат много често да се чувстваме в пълна безизходица. 

Първият начин, чрез който бихме могли да изолираме стреса, е да изчистим ума си от всичко, така ще успеем за момент да изолираме неприятните емоции и да си дадем време да обмислим в детайли случващото се. Изчистването на съзнанието ще ни помогне след това да вземем бързо, реалистично и правилно решение, което не е било породено от натиска на силните ни изгарящи емоции. Затова е добре, когато се чувстваме изтощени и напрегнати, просто да затворим очи за около половин час и да се постараем да не мислим за нищо.

Втората тактика е свързана със замяната и тя ще ни помогне да трансформираме всяка лоша и плашеща мисъл, с такава, която ни кара да се чувстваме емоционално заредени. Например имаме работен проблем и не знаем какво трябва да направим - за да можем да достигнем до адекватно и разумно решение, първо трябва да заменим стреса с някаква приятна мисъл и след като вече сме успокоили съзнанието си - решението само ще дойде към нас.

Третата тактика е свързана с баланса, който трябва да открием в моментите, в които се чувстваме най-разконцентрирани, ядосани, гневни и който ни е нужен за да не блокираме тотално. И така, вместо да се вглъбяваме върху това, което не ни харесва и провокира тъмни емоции в нас, можем да се съсредоточим върху малкия, безобиден, дребен детайл, който ни успокоява и внася някакъв баланс в случващото се. Контролът над емоциите ни е много важен за това как се справяме в стресовите ситуации и дали позволяваме на нервното напрежение да обладае ума ни или пък успяваме да успокоим съзнанието си и да намерим верния път.

Виж още