Три стъпки, които ще ви отведат към духовното и физическото здраве

  • Сподели:
Три стъпки, които ще ви отведат към духовното и физическото здраве

Един често срещан в днешно време проблем е, че не можем да отделим достатъчно време за това да се погрижим, както за психическата си устойчивост и душевното равновесие, така и за физическите сигнали, които издават, че имаме някакъв проблем. Повечето хора обикновено чакат нещата да се усложнят и тогава да предприемат дадени мерки за да разрешат настъпилите проблеми. Все по-често ни се налага да препускаме напред назад забравяйки за най-важния елемент от живота, който всъщност ни поддържа стабилни и живи, а именно здравето. Важно е да отбележим, че никога не трябва да подценяваме предупредителните сигнали, които се опитват да ни подскажат, че имаме някакъв проблем, както и трябва да обръщаме повече внимание на своето емоционално състояние, защото то е в основата на щастието ни.

Ето и кои са тези три стъпки, които задължително трябва да следваме, ако искаме да си възвърнем баланса и да се чувстваме като преродени - достатъчно мотивирани, заредени и готови да покоряваме нови върхове.

Разнообразна и чиста храна
Все по-често ни се налага да хапваме на крак или пък да консумираме вредни продукти, които ни карат да се чувстваме уморени, подути, тъжни и без капка енергия. Всъщност натурално чистите природни храни, които не са преработвани и рафинирани, съдържащи единствено естествени съставки могат да повишат тонуса ни и да повлияят положително върху начина, по който се чувстваме и изглеждаме. С колкото повече вредни храни се тъпчем, толкова е по-голям рискът да развием сериозни здравословни проблеми, затова ако искате да бъдете щастливи, започнете от това каква храна консумирате и всеки път, когато се храните, си мислете как тази хапка ще се отрази на вашето здраве след 5 или 10 години и какви последици за здравето ви биха могли да настъпят, ако се храните с мазни, преработени и не полезни за организма ви храни.

Лекарството за по-добър живот е сънят
Колкото по-голяма почивка давате на тялото си, толкова по-заредени ще се чувствате. Наблегнете на това да предоставите на тялото си възможност да трансформира силите си, а на ума просто да изключи за момент от стресиращата действителност. Сънят е най-доброто лекарство, което ни помага да възстановим жизнените си сили и да се почувстваме отново готови да покоряваме нови върхове.

Движение, движение и пак движение
Независимо дали ще спортувате, ще танцувате, ще практикувате медитация или йога или пък ще правите упражнения у дома, никога не пренебрегвайте движението, защото то всъщност е здраве. ''Здрав дух в здраво тяло!'' и ако искате да се погрижите за своето емоционално и духовно здраве наблегнете на прочистващите разходки, които ще свържат ума ви с природата и ще изхвърлят надалеч целия до момента натрупан стрес. Създайте си рутина, в която задължително включите половин час за пречистване на съзнанието и един час разходка на чист въздух, така ще можете да заредите, както ума, така и тялото си. Ако искате да живеете един по-целесъобразен и балансиращ живот, изчистен от стрес, тревоги и безпокойство, създайте сами своя здравословен режим, който задължително трябва да включва зареждащ сън, чиста храна и много движение!

Виж още