Женшен – източник на сила, здраве и енергия

  • Сподели:
Женшен – източник на сила, здраве и енергия

Женшенът е всеизцеляващо средство, открито още преди хиляди години в Древен Китай и използвано още за облекчаване на болката и лечение на множество заболявания. Това растение е многогодишно и достигащо близо до 50-годишна възраст. Женшенът е тонизиращо, лечебно, болкоуспокояващо, афродизиращо, тонизиращо и подмладяващо средство. 

Това уникално растение успява да увеличи съпротивителните сили на организма, както и способността му да се приспособява към неблагоприятните влияния на околната среда, то нормализира обмяната на веществата, почиства лошия холестерол, регулира кръвното налягане и допринася за биологичното равновесие.

Женшенът действа и като противоотрова, особено ако сме прекалили със спиртните напитки, той има способността бързо да извежда от тялото ни вредните токсини. Това божествено растение има също още и антистресов ефект, както и помага при измръзване или прегряване на тялото. Неговите ползи са хиляди, но една от най-забележителните е, че женшенът нормализира съотношението в кръвта при първоначални признаци на диабет, както и подсилва организма на бременните жени и кърмачките. 

Женшенът е широко разпространен в китайската традиционна медицина, като коренът от това чудотворно растение се използва най-често при билковите добавки. Тази изключително уникална билка всъщност има няколко разновидности, като например – китайски женшен, американски женшен, хималайски женшен, сибирски женшен, корейски женшен, като корейският женшен е най-широко разпространен из целия свят и неговите ползи за човешкото здраве са в пъти по-големи от останалите няколко вида.

Виж още