Десет съвета за жени, които искат да изглеждат красиви и да се чувстват щастливи

  • Сподели:
Десет съвета за жени, които искат да изглеждат красиви и да се чувстват щастливи

Тези съвети спокойно биха могли да се превърнат във ваша ежедневна рутина, която ви позволява без много усилия да се погрижите за здравето и красота си.

Обикновено женското ежедневие е особено натоварено и понякога дамите не могат да си откраднат малко време за себе си за да се погрижат за външният си вид и по-важното, за психическото си здраве. Затова сега решихме да ви изброим някои основни правила, които просто трябва да следвате, ако искате да се чувствате добре в кожата си и да изглеждате зашеметяващо красиви в очите на околните. Изпълнението на тези стъпки няма да ви коства почти нищо, но пък ще ви гарантира не само отлично здраве, а и перфектен външен вид.

1. Обърнете внимание на своята стойка, особено когато ставате или пък сядате. Научите се да привдигате гръдния кош, като изпъвате раменете си и използвате стомаха. Винаги когато сядате на по-твърда повърхност, не забравяйте да облегнете гърба си назад за да се радвате на изправена и красива стойка.

2. Ако искате да се наслаждавате на красива фигура, просто избягвайте да използвате асансьор и във всеки удобен случай се наслаждавайте на стягащия ефект на стълбите.

3. Когато взимате душ или продължителна вана, избягвайте топлата вода, защото тя е изключително вредна за вашата кожа.

4. Ако искате да се радвате на стегната и чиста кожа на лицето, поне веднъж седмично нанасяйте билкова отвара с различни чайове подходящия за вашия тип кожа, след което отмийте и нанесете хидратиращ крем.

5. Когато се събудите сутрин, не ставайте рязко от леглото, вместо това отделете поне 15 минути да се излежавате мислейки за всички положителни неща, които искате да ви се случат през деня.

6. Когато станете от леглото разтворете крака и вдигнете ръцете си над главата, приберете корема и поемете дълбоко въздух със затворени очи, след което бавно издишайте, повторете това тонизиращо упражнение 10 пъти, за да можете да се заредите с жизнена енергия и да започнете деня си с добро настроение.

7. Не забравяйте и 30-минутната задължителна разходка всеки ден, която ще ви гарантира една добре изваяна и красива фигура, така, сякаш преди малко сте излезли от фитнеса.

8. Забравете за захарта и намерете подходящи полезни натурални заместители, като например – сироп от агаве, мед, кокосова захар, оризов сироп или пък фурми.

9. Координирайте тялото и мислите си, като се опитате да възпитате волята и умението си за действия, чрез йога или медитация.

10. Ако искате здрава кожа наблегнете на цитрусовите плодове, които са с високо съдържание на витамин С. Така след две седмици ще забележите как кожата ви се изчиства и придобива един много по-здрав и красив вид.

Гледайте най-новия ни подкаст ''Красивата част от живота''.

Виж още