''Becoming Karl Lagerfeld'' разкрива какъв е бил Кайзерът на модата

  • Сподели:
''Becoming Karl Lagerfeld'' разкрива какъв е бил Кайзерът на модата

Телевизионният сериал ''Becoming Karl Lagerfeld'' разкрива кой е бил легендарният кутюриер.

Шестте епизода се появяват в платформата на Disney+ на 7 юни 2024 г., за да разкажат за възхода на една от иконите в историята на модата, изиграна от Даниел Брюл.

''Да станеш Карл Лагерфелд'' представя генезисът на легендарната кариера между любовните взаимоотношения и ексцентричността на дизайнера.
История, която започва през лятото на 1972 г. и проследява професионалните етапи на Карл Лагерфелд до момента, в който става наследник на Коко Шанел и след това, включително съперничеството му с Пиер Берже (партньорът на Ив Сен Лоран) и любовната му афера с Жак дьо Башер.

Състоящ се от шест епизода, сериалът ще се основава на биографичната книга "Кайзер Карл" от френската журналистка Рафаел Баке, която участва в написването на сценария заедно със сценаристите Изаура Пизани-Фери и Дженифър Хаве.

Освен немския актьор Даниел Брюл в ролята на кутюриера, участват Теодор Пелерин като Жак дьо Башер и Арно Валоа като Ив Сен Лоран. Алекс Лутц играе Пиер Берже. Аньес Жауи е в ролята на Габи Агион, основателката на модна къща Chloé, която е допринесла за нейната известност. Жана Дамас влиза в ролята на Палома Пикасо, а певицата, автор на песни и модел Клер Лафут - в тази на Лулу дьо Ла Фалез. Легендарната актриса Марлене Дитрих е в ролята на Съни Мелс, а Анди Уорхол - на Пол Спера. Германската актриса Лиза Кройцер допълва актьорския състав в ролята на майката на Карл - Елизабет Лагерфелд.

Проектът започва преди повече от три години и има за цел да разкаже истинската история на Карл Лагерфелд и задкулисието на парижката мода.
Първоначално съобщението през 2021 г. беше направено от Ян Кьопен, президент на The Walt Disney Company EMEA, от сцената на ''Диалозите в Лил'', като част от речта му беше фокусирана върху ангажимента на компанията да замисля, разработва и произвежда съдържание с европейски продуцентски компании.

"Disney+ ни даде възможност да разказваме европейски истории на международна аудитория", каза той. "Имаме невероятно разнообразен и вълнуващ списък от европейски заглавия, а "Becoming Karl Lagerfeld'' е пример за вида истории, които искаме да разказваме. Също така смятаме, че историята на Лагерфелд не е била използвана досега и с нетърпение очакваме да я споделим с нашата аудитория на Disney+".

Полин Довин, вицепрезидент "Програмиране и оригинални продукции", The Walt Disney Company, Франция, добавя: "Веднага бяхме очаровани от идеята за адаптация на биографията на Баке, която ще отбележи първото сътрудничество между Disney и Gaumont по оригинален френски сериал. Сериалът показва уникален момент на трансформация на модната индустрия във Франция през 70-те години на миналия век, олицетворен от иконата на множество метаморфози - Карл Лагерфелд".

''Becoming Karl Lagerfeld'' ще навлезе в света на Лагерфелд и неговата личност - персонаж, който, въпреки че е много известен, култивира и поддържа атмосфера на силна загадъчност. Той ще хвърли светлина върху луксозните модни къщи от 70-те години на миналия век и как дизайнерът изгражда своята уникална и понякога противоречива лична марка в свят, в който външността е всичко. Сериалът ще разкрие истинската история на Карл Лагерфелд, поставяйки пред камерата и онази по-интимна и ексцентрична страна, за която може да се прочете само в книгите, посветени на него.

Трейлърът ни показва първите кадри от сериала, който ще отведе зрителите в сърцето на 70-те години на миналия век, в Париж, Мюнхен и Рим, за да разкрие историята на Лагерфелд между блясъка и личните конфликти, грандиозните партита и разрушителните страсти, амбицията и неуморното търсене на утвърждаване.

Виж още