SJP в произведение на Ричард Куин

  • Сподели:
SJP в произведение на Ричард Куин

Тоалетът на Паркър беше от колекцията ready-to-wear на Куин за пролетта на 2024 г., посветена на бащата на дизайнера - Патрик Куин, който почина миналата година.

Когато става въпрос за Met Gala, Сара Джесика много наподобява героинята си Кари Брадшоу и се раздава докрай. За гала вечерта на Мет 2024 г. Паркър достигна до границите на сарториалния дрескод за темата "Градината на времето" в екстравагантна рокля на Ричард Куин, наподобяваща клетка за птици.

Дизайнерката на костюмите на ''And Just Like That...'' Моли Роджърс осъществява връзката между Паркър и Куин. Произведението има сходство с визиите от колекцията на Куин за пролетта на 2024 г. "По стечение на обстоятелствата в последната му колекция имаше елементи, които в много отношения предаваха или загатваха темата за Метрополитън, така, както я разбираме ние. Именно неговата колекция сякаш наистина инстинктивно интерпретираше темата", каза Паркър. Основната телена рамка е от съществено значение за визията и подчертава темата за ефимерността. "Ръчно изрязана дантела е апликирана върху рамката, като изглежда, че расте около нея и добавя фин флорален елемент към дизайна", разказва Куин за скелетната рокля пред Vogue. "Кристалите включват ниво на твърдост и нечупливост, проблясвайки върху крехката дантела отдолу." От своя страна Куин е особено вдъхновен от идеята за съхранението. "Винаги съм бил очарован от непреходната красота на архивните дрехи от отминали времена. С тази рокля искахме да се заиграем с идеята за съхранението. Роклята изглежда толкова крехка, че е почти ефимерна, но с грижа и внимание е създадена, за да издържи."

За аксесоари Паркър носеше шапка на Philip Treacy, чанта от Benedetta Bruzziches, бижута от Briony Raymond, Marlo Laz, Beads of Paradise и Gray & Davis.

Прическата на актрисата беше оформена от Сердж Нормант, а гримът ѝ беше направен от Elaine Offers Woulard.

На червения килим Паркър позира с дългогодишния си приятел Анди Коен.

Met Gala събира средства за музея на изкуствата "Метрополитън" в Ню Йорк и отбелязва годишните изложби на Института по костюми. Темата на тазгодишното издание е "Спящите красавици: събуждане на модата", която ще бъде достъпна за публиката в петък. Събитието през 2024 г. се председателства от Зендая, Дженифър Лопес, Бад Бъни, Крис Хемсуърт и главният редактор на Vogue Анна Уинтур.

Виж още