Виктория Бекъм, в чието ДНК има класа и стил

  • Сподели:
Виктория Бекъм, в чието ДНК има класа и стил

Виктория Бекъм показа необичайно експериментална колекция на Седмицата на модата в Париж, чието дефиле беше нарушено от активисти за правата на животните.

Тази нова посока се видя в първия модел, който се разходи по подиума за колекцията есен/зима 2024 г., облечен в нещо, което на пръв поглед приличаше на традиционен костюм по мярка - където сакото всъщност беше отделено от тялото, с дръзко отворен гръб. Макар че голяма част от колекцията остана вярна на ДНК-то на марката, като показа смесица от ефирни рокли, остри кройки и желани връхни дрехи, модата имаше и авангарден привкус. Цветовата палитра беше приглушена, а някои от силуетите, особено в панталоните с висока талия, напомняха за 70-те години. Седемдесетте години бяха основна тема през този месец на модата, което се видя съвсем наскоро по време на дебюта на Chemena Kamali като творчески директор на Chloe.

За да подчертае този авангарден характер, стилът на ревюто беше съвременен и сдържан. Гримът минималистичен, както обикновено се наблюдава на ревютата на Виктория Бекъм, където акцентът се поставя върху чистата и сияйна кожа, а косата беше прибрана назад. Водещият стилист Антъни Търнър използваше инструменти на ghd и продукти на Wella Professionals, заявявайки: "Вдъхновението за косата се основаваше главно на пропорциите на колекцията. На подиума видяхме великолепни високи яки, които изискваха малък силует на косата, така че краищата на косата да се поберат добре вътре."

Ревюто се проведе в зала в хотел "Salomon de Rothschild", сгушен в 8-и район на Париж,  но спокойната атмосфера бе нарушена от протестиращи от групата за защита на правата на животните "PETA". Протестиращи в бели потници с надписи "Обърнете гръб на животинските кожи" и "Животните не са плат" преминаха заедно с моделите по подиума, държейки плакати с надпис "Viva vegan leather", преди да бъдат изведени от охраната. Групата за защита на правата на животните "PETA" заяви, че макар марката на Бекъм да е забранила използването на кожа и екзотични кожи в колекциите си, тя все още използва кожа, включително телешка.

"Никоя дреха или аксесоар не си заслужава насилственото клане и одиране на чувствително и интелигентно животно", заяви в изявление вицепрезидентът на ''PETA'' за Европа Мими Бехечи. "Призоваваме Виктория Бекъм вместо това да се обърне към етичните и екологични иновации, които са на разположение днес, като например висококачествена кожа, произведена от ябълки, грозде, ананас, гъби и други", добави Бехечи.

По данни на групата активистите на "PETA'' и преди са протестирали на подиумите на Coach в Ню Йорк, Burberry в Лондон и Fendi в Милано.

Колекцията е изпълнена с деконструиран чар и сурови форми, разтърсвайки традиционните кодове на офис облеклото и извайвайки образа на съвременната бизнесдама, която цени лекотата и практичността. Както се очакваше, събитието привлече множество престижни гости, включително членовете на семейството ѝ, а съпругът ѝ Дейвид Бекъм, неин непоколебим поддръжник номер едно, седеше на първия ред до Анна Уинтур.

Нека обобщим тенденциите, които са на път да определят 2024 г., както бяха представени на модното ревю на Виктория Бекъм - от изцяло преосмислени кройки до заиграване с прозрачността и свръхголемите обеми, като централно място заема палтото-звезда на сезона - duffle coat.

За сезон пролет/лято 2024 г. Виктория Бекъм изследва концепцията за тих лукс - тенденция, която застъпва простотата и минимализма, в рязък контраст с крещящата естетика. Този сезон тя прегърна офис облеклото с по-голям ентусиазъм от всякога, като иновативно се заигра с формите и обемите, вместо да демонстрира прости костюми. Блейзърът беше преосмислен, за да се появи дизайн без гръб и със свободно висящи ръкави. Виктория се стреми да изработи силуети, които въпреки сложните си форми да са лесни за носене.

Виктория Бекъм наистина владее изкуството на създаването на хитови аксесоари. Нейните нови чанти, които се вдъхновяват от линиите за суетни куфарчета, може би ще постигнат същия успех, какъвто постигна сегашната емблематична чанта Chain Poush през 2023 г. Вдъхновена от кодовете на офис облеклото, за да допълни дрехите в колекцията си, Бекъм дебютира с вечерен съединител във формата на куб, заедно с универсален държач за документи от гланцирана или зърнеста кожа, проектиран да бъде еднакво подходящ както за дневна употреба в офиса, така и за вечерни поводи. 

Освен якетата с блейзъри, характеризиращи се със сурови, остри линии, и структурираните графични рокли от плетиво, Виктория Бекъм заложи и на прозрачността и плавността, продължавайки темата от предишното си ревю. Серия от копринени рокли елегантно демонстрираха фигурите и бельото на моделите. Тези елементи контрастираха с ранните части на колекцията, които се отличаваха с по-приглушена цветова палитра, като въведоха ярки нюанси като ябълково зелено и маслено жълто. Що се отнася до панталоните, те получиха форма чрез умели илюзорни кройки посредством нови пропорции.

В края на ревюто Виктория Бекъм направи емоционален поклон в изцяло черен тоалет, като се движеше с патерици след инцидента във фитнес залата миналия месец. По-късно Виктория написа в Instagram:

"Благодаря на моя невероятен екип от ателието! Не бих могла да се справя без вас и ви обичам много!"

Виж още