Билки, които ще ни отърват завинаги от стреса и нервното напрежение

  • Сподели:
Билки, които ще ни отърват завинаги от стреса и нервното напрежение

Във все по-забързаното и натоварено ежедневие свързано с безброй задачи, работа, деца, домакинство и грижи за семейството, ние започваме да се чувстваме, както физически изтощени, така и емоционално и психологически смазани, затова ако искаме да излезем веднъж за винаги от този омагьосан кръг и да се почувстваме отново енергични, силни и живи, трябва да се доверим на билките и най-вече на тяхната вълшебна способност да ни изпълват с енергия, здраве и дълголетие. 

Тези билки са познати от хиляди години благодарение на своята вълшебна способност да лекуват различни болести и да бъдат в помощ на човека. В днешно време можем да открием повечето билки в преработени форми, но въпреки това най-традиционните и познати методи за лечение си остават под формата на тинктури, запарки и билкови чайове. 

Маточина
Маточина или още позната, като ''Пчелно биле'' и ''Лимонче'' е билка, която може да се открие предимно в тревисти местности като – гори, поляни и градини. Химическият състав на тази билка е със съдържание на тритерпенови киселини, ензими, етерично масло, горчиви и дъбилни вещества. Маточината всъщност е силно успокояваща и пречистваща от нервните импулси билка, която бързо намалява нервната възбуда и се грижи благоприятно за качеството на съня ни. Това вълшебно растение ни помага да се преборим със безпокойството, страха и психологическите атаки. Растението Маточина е изключително полезно при повишено кръвно налягане, висок пулс, епилепсия, безсъние, невроза, хронична мигрена, различни кожни обриви и при възпаления в устната кухина. Тази лековита билка години наред се използва и за лечение на гастрит, колики при бебетата, коремни спазми и подуване на стомаха.

Мащерка
Мащерката в България е известна още и под името ''Овчарски босилек'' и ''Бабина душица''. Тази лековита билка може да бъде открита на най-различни места като например - по пътищата, в горите, поляните, ливадите и каменистите местности. Нейният химически състав съдържа – минерални соли, дъбилни вещества, етерично масло, смоли и т.н. Билката Мащерка има лековито свойство, което ни помага да се справим с възпаленията ,болките и нервното напрежение. Тази билка помага за пречистването на различни видове вируси от организма ни, като повлиява благоприятно и при стрес, безсъние, невроза, както и при болки във венците и кожни заболявания. Една чаша чай от мащерка дневно може да ни гарантира по-добър сън, успокоение на нервите и откриване на баланс в живота ни.

Виж още