Десет ползи от това да бъдем single

  • Сподели:
Десет ползи от това да бъдем single

Понякога е възможно да се озовем във връзки, които изпиват цялата ни енергия и ни карат да се чувстваме нещастни, в други случаи попадаме на неправилните хора, които отнемат свободата ни и ни карат отново да изпитваме тъга. В трети случаи пък конфликтите и напрежението са заели такъв връх, че отношенията се превръщат в едно непоносимо тегло, вместо във вълшебната приказка, която сме си представяли.

Можем да бъдем във връзка и да се чувстваме нещастни, както и обратното - да бъдем сами и неудовлетворени от живота си, но пък не забравяйте, че винаги съществува и още един вариант, в който сме сингъл, но това не пречи на възможността да се чувстваме цялостни, щастливи и в хармония със заобикалящия ни свят. Да си сам не означава непременно, че не никога няма да откриеш щастието, нито пък, че животът е изгубил смисъл и сега ще ви го докажем, чрез десетте ползи от това да сме необвързани. 

1. Ние диктуваме правилата и избираме къде и по кое време да излезем и какво да правим. Не се отчитаме пред никого и не търсим одобрението на партньора си за нашите действия и решения.
2. Свободни сме да излизаме по срещи.
3. Не се съобразяваме с друг човек за това, какво да бъде обзавеждането в дома, в който живеем.
4. Можем да спазваме определен хранителен режим, отново без да се съобразяваме с никого.
5. Организираме пътувания и екскурзии, когато пожелаем без да се налага да го обсъждаме с някого и да се уговаряме за най-подходящото време за почивка с човека, с когото живеем.
6. Можем да се впускаме във флиртове и свалки без да се чувстваме гузни за своето поведение.
7. Организираме купони и партита у дома по всяко време, като не се налага да уведомяваме никой друг за действията си.
8. Когато искаме да говорим, можем да позвъним на своите приятели и да ни олекне, когато пък искаме просто да останем насаме и да помълчим, имаме тази възможност да го направим.
9. Когато се разхождаме по улицата не се притесняваме да се заглеждаме по красиви непознати, нито пък да правим комплименти на срещуположния пол.
10. Имаме повече свобода на действие и сами определяме бъдещето си.

Виж още